Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Majka osuđena na 33 godine

Maloljetnica koja je pomogla ubiti dječaka za dvije godine mogla bi slobodno šetati svijetom, a da je nitko ništa ne pita

Petra Fabian Kapov (Foto: Dnevnik.hr)
Petra Fabian Kapov (Foto: Dnevnik.hr) DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija +0 Petra Fabian Kapov (Foto: Dnevnik.hr) Galerija 1/1 >>
Chiara Pašić na Županijskom sudu u Puli osuđena je na 33 godine zatvora zbog zbojstva svog trogodišnjeg sina. Petnaestogodišnjakinja koja joj je pomogla u ovom monstruoznom zločinu dobila do tri godine u odgojnom zavodu u Požegi.

Chiara Pašić (33) osuđena je na 33 godine zatvora za kazneno djelo teškog ubojstva. Uz to, određena joj je mjera psihosocijalnog tretmana u trajanju od najviše dvije godine. 

Pročitajte i ovo Screenshot U policijskoj postaji Šokantno otkriće: Brat osumnjičenog za ubojstvo male Danke nije umro prirodnom smrću? Ilustracija na 12 godina zatvora Dvojica osuđena zbog strijeljanja zarobljenih hrvatskih vojnika u Glini

Do pravomoćnosti presude bit će zadržana u istražnom zatvoru. Vrijeme provedeno u zatvoru uračunat će joj se u kaznu. 

"Osuđujuću presudu sam očekivao. ali kaznu od 33 godine ne. Mislim da je prestroga. Nakon što dobijemo obrazloženu presudu pisanu, žalit ćemo se", kaže Ivan Senjak, odvjetnik Chiare Pašić.

Pavle Perišić, odvjetnik maloljetnice kazao je kako je obrana zadovoljna dijelom odluke koji se odnosi na istražni zatvor.

U Dnevniku Nove TV ispred Županijskog suda u Puli javila se reportertka Petra Fabian Kapov.

"Majci ubijenog dijeteta je osim ove zatvorske kazne u trajanju od 33 godine izrečena i mjera psihosocijalnog tretmana u trajanju od najviše dvije godine. Iako presuda nije pravomoćna majka ostaje u istražnom zatvoru , a njen odvjetnik je kako smo čuli najavio žalbu. Odnosno, kako je i sam rekao, smatra da krivnja nije ravnopravno podjeljena. Maloljetnica odlazi u Požegu. I to je cijela njena kazna. Svakih šest mjeseci preispitivat će se trajanje mjere koja se može zamijeniti blažom mjerom ili se može čak ako se tako procijeni i ukinuti. Kako je u istražnom pritvoru provela gotovo godinu dana, to vrijeme biti će uračunato u izdržavanje kazne. Dakle, sada ima 15 godina, sa 17 bi slobodno mogla šetati svijetom da je nitko ništa ne pita obzirom da se postupak suđenja ne može ponavljati a identitet joj je zaštićen zbog dobi. Sve u svemu, tužno, tragično, neće se zaboraviti", izvijestila je Fabian Kapov.

Podsjetimo, prema optužnici, majku i njezinu pomagačicu, koja je u to vrijeme bila štićenica pulskog Doma za odgoj djece i mladeži u bijegu, teretilo se da su 23. svibnja 2017. zajedno i dogovorno, u stanu na adresi Akvilejski prilaz u Puli, u nakani da ga usmrte, ugušile trogodišnjeg sina Chiare Pašić (32), a zatim tijelo odnijele do obale mora kraj bivše vojarne Vallelunga i tamo ga bacile u more te pokušale to prikazati kao da se dječak utopio.

Dječaka, koji se cijelo vrijeme pokušao osloboditi, ugušile su jastukom. Prema presudi, to su učinile samovoljno i dobrovoljno, svjesne djetetove nejakosti i nemoćnosti. 

Suđenje za stravični zločin koji je šokirao hrvatsku javnost odvijalo se iza zatvorenih vrata radi zaštite optuženice koja je mlađa od 18 godina.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene