Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Dječak razbio glavu vršnjaku iz razreda

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
'Sad je dosta. U utorak je dječak iz razreda udario moga sina torbom i razbio mu glavu. To nije prvi put. Do sada mu je slomio prst i iscipelario ga', govori majka 14-godišnjeg dječaka iz osnovne škole Retfala, u Osijeku.

Priča počinje u siječnju kad je dječaka učenik iz razreda 'slučajno', u razredu, udario nogom i slomio mu prst na ruci. 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Malo ovako, malo onako Cijeli razred izvan stroja: Ministar najavljivao da će u slučaju zaraze samo bliski kontakti u izolaciju, a jučer cijeli razred poslali doma Slika nije dostupna skrivao i ostatak tijela Jeziv slučaj: Rođakinja muškarcu pozvala policiju, on ih odveo do zamrzivača i iz njega izvadio - ljudsku glavu

U veljači, pod vodstvom istog dječaka, šestorica su ga doslovno iscipelarila na školskom dvorištu, dok je još šest dječaka samo stajalo i gledalo sve to. Srećom, naišla je učiteljica glazbenog i spriječila napad. 

U utorak na povratku iz škole isti dječak ga je udario torbom po glavi i razbio mu glavu, tako da je završio na šivanju u Kliničkoj bolnici Osijek. 

'Moj sin ga je gurnuo pa se dječak polio vodom. Navodno ga je zato udario u glavu. Nakon incidenta u veljači ostala djeca su se smirila i roditelji su nas nazvali i ispričali se. Samo roditelji dotičnog dječaka nisu to smatrali potrebnim. Prijavili smo sve i policiji, a uzeli smo i odvjetnicu koja će nas zastupati. Dosta nam je svega. Zar bismo trebali čekati da se, nedajbože, još nešto gore dogodi našem sinu?!', govori dalje majka dječaka žrtve. 

Kako dalje navodi i njihov sin je išao psihologu i ima adolescentsku krizu, i on ima ukor u školi, ali ona i suprug smatraju da se ni drugi dječak ne može tako agresivno ponašati. 

'Škola je zaista poduzela sve što se moglo. Sa slučajem je upoznat i Centar za socijalnu skrb. Moj sin je i veći i jači od napadača, ali učili smo ga da se ne tuče, baš zato jer je jači. Nitko ništa ne može protiv njega. Problem je i jer su njih dvojica u istome razredu. Sada ili suprug ili ja vozimo sina u školu, a nastavnici ga puštaju pet minuta ranije s nastave da ne ide u isto vrijeme kada i napadač, jer i živimo u susjedstvu. Sada smo ga prijavili i policiji pa će ga valjda to smiriti', kaže vidno uznemirena majka. 

U osnovnoj školi Retfala zbog povećanog nasilja, općenito među mladima, čak i postoji Povjerenstvo za prevenciju nasilja u školi. Prije otprilike tjedan dana i sastali su se i razgovarali o ovome slučaju. 

'Poduzeli smo sve što se moglo u ovom slučaju. Razgovarali smo i s roditeljima i s djecom. Povjerenstvo za prevenciju nasilja analizira takve slučajeve, a nakon toga ih i dostavlja Učeničkom vijeću koje odlučuje koje bi se mjere protiv nasilnika mogle poduzeti. Kontinuirano surađujemo s roditeljima, jer mi smo tu samo posrednici, a roditelji su ipak ti na kojima je da odgajaju svoju djecu', kaže Mirjana Žnidaršić, pedagoginja osnovne škole Retfala.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene