Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Mladi junak

Dječak neustrašivog srca: Iz dubokog jarka sa zmijama sam izvukao pijanog poduzetnika

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
'Vozač je bio onesviješten, podigao sam mu okrvavljenu glavu i držao je iznad vode, stalno dozivajući u pomoć. Unutrašnjost automobila se sve brže punila', ispričao je 16-godišnjak...

Srednjoškolac Arian Bajrić, 16- godišnji učenik prvog razreda Industrijsko-obrtničke škole u Sisku, u polupotopljenom osobnom automobilu, terencu Suzuki, od utapanja je spasio onesviještenog vozača. Ni sekunde nije dvoumio, bez razmišljanja je skočio u hladni, brzi, nabujali potok u središtu svoga mjesta.

Pročitajte i ovo Kupalište kod Varaždina Vatrogasci ga pronašli Na kupalištu kod Varaždina utopio se Filipinac: Policija objavila nove informacije Akumulacijsko jezero HE Čakovec Provedena obdukcija Otkriveni detalji tragedije na jezeru: Pronađen mrtav 24-godišnjak

'Vraćajući se autobusom iz škole prijatelj je primjetio bijelo vozilo u dubokom jarku i gustom raslinju ispod mosta. Dotrčali smo i sjurili se niz strminu, a prijatelj je odustao u strahu od zmije koju smo vidjeli. Ja sam krenuo dalje dolje, skočio na zadnju stranu nagnutog automobila, otvorio platneni pokrov i uvukao se u vozilo. Vozač je bio onesviješćen, podigao sam mu okrvavljenu glavu i držao je iznad vode, stalno dozivajući u pomoć. Unutrašnjost se sve brže i više punila, nisam bio svjestan i vlastite životne opasnosti. Iznenada su se stvorila dva muškarca, razderali smo platneni pokrov i uz moje guranje iznutra oni su izvukli unesrećenoga. Ja sam izašao bez ičije pomoći, stigli su policija i hitna pomoć, počeli očevid i odvezli vozaća u bolnicu. Onako mokrog, ustrašenog, u šoku, mene nitko ništa nije pitao. Nije mi ponuđen ni prijevoz do dva kilometara udaljene kuće, dopješačio sam prozebao i preplašen', o borbi za život nepoznatog mu muškarca govori hrabri dječak iz Mošćenice.

U duboki jarak sletio je, doznajemo, u alkoholiziranom stanju 53- godišnji Ž. L., poduzetnik iz Petrinje, u posuđenom prijateljevom automobilu, vraćajući se iz Siska. Iza desnog zavoja u ulici Ante Starčevića survao se tik ispred betonskog mosta, čestom mjestu sličnih prometnih nezgoda.

FOTO Maloljetnik 'ukrao' roditeljima auto, pa pregazio dvije djevojčice

'Prije 30 godina ovdje je sletila cisterna Slavijatransa, prije nekoliko godina slično se desilo osobnom vozaču, a dok je postojao stari i uži most na njegovu ogradu prevrnuo se teretni kamio Gavrilovića prepun svinja', kaže Vojo Tomić, prvi susjed opasne prometne točke.

Među prvima je sada izletio na cestu, zaustavljao vozila, tri su auta projurila, a stala su dva nepoznata muškarca, koja su s dječakom Arianom izvukli ozlijeđenog vozača. Navodno su policijaci u civilu, neslužbeno iz BiH, u prolasku ovom državnom cestom.

'Tek sam kasnije postao svjestan svoga postupka. Ponovio bi ga opet, život je najvrednije, nenadoknadivo blago čovjeka', kaže odvažni Mošćeničanin, koji znade zašto tako govori, jer ga ne mazi vlastito zdravlje.

Rođen je sa 6,5 mjeseci, bubrezi mu stalno stvaraju povišeni krvni tlak, svakodnevno pije jake lijekove, zbog hipertenzije odustao je od hrvanja, nogometa... Arian Bajrić je dječak sa srcem, neustrašiv, junak u spašavanju tuđeg života. Od smrtne opasnosti vozač izvučen iz mošćeničkog potoka kratko se oporavljao u bolnici u Sisku. Samo s ogrebotinama i natučenog tijela izašao je drugi dan na vlastiti zahtjev. Sada muku muči njegov prijatelj čiji se oštećeni i stariji Suzuki Vitara ne isplati popravljati. (VLM)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene