Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Napokon stigli kući

VIDEO: Probijanje ralicama do Sljemena

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Učenici trećeg razreda osnovne škole Retkovec noć su proveli na toplom uz hranu i dobro raspoloženje, a jedina ekipa koja se u ralicama i uz policijsku pratnju probila do Sljemena bila je naša.

100-ak djece u sklopu nastave u prirodi u Domu Crvenog križa boravilo je od ponedjeljka. Sa spakiranim torbama polazak su čekali još jučer, ali zbog obilnog snijega boravak na Sljemenu produžen je još jednu noć.

Pročitajte i ovo Zimske radosti na Sljemenu Goleme brojke Besplatna žičara, građane se moli samo jedna stvar: "Svakih sat vremena žičarom se prevezlo 1000 posjetitelja" Snijeg zabijelio Medvednicu - 3 Promjena vremena FOTO Prava idila: Bijeli pokrivač razveselio mnoge, vrijeme je za snježne radosti!

U 6 sati ujutro dvije su ralice zagrebačke zimske službe danas bile spremne za proboj do Sljemena, gdje ih je posao čekao na zadnjem dijelu sljemenske ceste.

'Radili smo do 3 sata i onda smo išli malo odmoriti i onda smo ujutro opet krenuli na zadatak', izjavio je Josip Vuksan, vozač ralice.

Zadatak je zimska služba uspješno obavila, a uz policijsku pratnju, zimska pomoć probila se prerano. Prva dječja lica na prozorima pojavila su se tek nakon dovoljno sna.

BANDIĆ: Ja sam KRIV što je stotinu osnovnoškolaca zapelo na Sljemenu!

'Djeca su bila dobra, bila su na sigurnom, igrala su se, gledala utakmicu i sve je bilo u redu', rekla je učiteljica.

Ispred osnovne škole učenike su dočekali zadovoljni roditelji.

'Ma dobro je, ništa strašno nije bilo, neki su se možda malo uspaničili, ali sve je dobro prošlo. Bolje da su putovali danas nego jučer', smatra tata Dubravko.

S obzirom da su djeca bila na toplom, suhom i sigurnom roditelji se nisu pretjerano brinuli.

Čuo sam se i s Dominikom i s učiteljicom tako da sam znao da je sve pod kontrolom i znao sam da će, ako ne jučer, danas sigurno doći', rekao je Goran, jedan od roditelja.

'Znali smo da su s učiteljima, da neće biti nikakvih problema, a djeca su nam javila da će ostati još jednu noć', dodala je jedna mama.

Odluku da će djeca ostati još jednu noć donio je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić.
'Djeca su ostala gore jer sam jako tako odlučio, jer sam rekao da to ne radimo. Kad djeca čekaju snijeg cijelu godinu, neka provedu noć gore u idili', zaključio je Bandić.

Dodaje i da je čuo da se na tu odluku razlomio pljesak osnovnoškolaca koji se čuo i do Šestinskog dola.

Dok su neki noćnu idilu proveli zadovoljno, drugi su bili zabrinuti.
'Uvijek smo se nadali da možda postoji nekakva šansa da dođemo doma, ali ipak nije bilo tako, prespavali smo još jednu noć', izjavila je jedna od učenica.

'Nisam baš bio zabrinut, znao sam da ćemo ić', rekao je učenik Dominik.

Cijela situacija školarce je podsjetila na lektiru koju čitaju u trećem razredu.

'Zadnji dan kad smo trebali ići doma mi je bilo najgore zato što vidite autobus u snijegu umjesto vlak u snijegu', rekao je jedan od učenika.

Svi su se učenici na kraju sretno i sigurno vratili toplini svojih domova.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene