Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kako provesti vrijeme?

Djeca na Sajmu mogućnosti traže posao iz snova

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Mnogi roditelji ne znaju kako njihovo dijete, nakon nastave, može kvalitetno provesti slobodno vrijeme. Odgovor im daje Sajam mogućnosti, koji organizira zagrebačka policija.

Dvije tisuće zagrebačkih osnovnoškolaca danas je učionicu zamijenilo Jarunskim jezerom. Puna četiri sata mogli su crtati, plesati s mažoretkinjama, vježbati karate ili igrati ragbi. Većina dječaka mašta da će jednog dana biti policajac. Danas im se ta želja na trenutak i ostvarila.

Pročitajte i ovo Kobasica Domaća, s tartufima ili ljuta? Kombinacija je puno, ali ona je samo jedna: Mala istarska općina ugostit će sajam kobasica Benkovački sajam - 4 Vesela atmosfera Svi putevi vode u Benkovac: Prodavalo se sve, od igle do lokomotive

'Htio bih jednog dana biti policajac, ali baka mi je rekla da možda to neću biti zato što je to malo ružan posao, može mi se nešto dogoditi', rekao je jedan dječak. Da posao policajca ima i lijepu stranu, dečki u plavom danas su pokušali pokazati kroz igru i razne radionice. 'Jedan cilj je da djeca doživljavaju policiju kao prijatelja pomagača, u onome smislu da ih senzibiliziramo na kontakt s policijom', rekao je.

Osim policijskog, veliku je pozornost plijenilo i vatrogasno vozilo. 'Oni najviše vole držat mlaznicu vode i špricati se', rekao je Josip Kovačević iz DVD-a Trnje. Na sajmu mogućnosti, za svakog se našlo ponešto. Djevojčice je najviše zanimalo kako vrtjeti štapom kao što to čine mažoretkinje.

Nakon puna četiri sata igre, uslijedilo je pravo iznenađenje. Slijetanje četiri padobranca. Bio je to pun pogodak za 2.000 osnovnoškolaca koji nisu skidali osmijeh s lica.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene