Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dašak kulture u sportu

Dizajnerski BIB-ovi na prvoj WE RUN ZAGREB utrci

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Uz mnoga poznata glazbena, glumačka i voditeljska lica, WE RUN ZAGREB utrku su svojim radom odlučili podržati i mladi hrvatski ulični umjetnici i dizajneri koji su za ovu priliku kreirali jedinstvene, neuobičajene startne brojeve, BIB-ove.

Marko Prpić Zets, Slaven Kosanović Lunar i Oko Okato imena su poznatih uličnih umjetnika koji su na sebi svojstven način unijeli dašak kulture u ovaj veliki sportski događaj, zakazan za 1. listopada kraj jarunskog jezera.

Pročitajte i ovo Ilustracija ODGOĐENA UTRKA Stršljeni napadaju: Ništa od Popišanca još neko vrijeme, sigurnost je važnija DŠR Aktivan život A1 donosi Promijenili stav o vježbanju? Po popuštanju mjera porastao broj rekreativaca

Zets, Lunar i Oko Okato svojim neobičnim radovima iz godinu u godinu obogaćuju hrvatsku scenu ulične umjetnosti, a mapi svojih radova od sada mogu priložiti i ove, uistinu neobične BIB-ove. Marko Prpić Zets je samostalni umjetnik, slikar, dizajner nakita, osnivač Boonar Studia i jedan od pokretača projekta Boonika, a njegova vizija BIB-a rijetko će koga ostaviti ravnodušnim.

Lunar je pak jedan od pionira zagrebačkog street arta, grafički dizajner i umjetnik a svoje radove, za koja je primio brojna priznanja, izlagao je u najvećim svjetskim metropolama. Dama u društvu ovih dvaju muškaraca, umjetnica koja se skriva iza naziva Oko Okato, svojim je radom obilježila cijeli Zagreb i skrivene lokacije ukrasila najčešće motivima žena i ptica, a iako najviše voli street art, slika i na tradicionalnim materijalima.

Baš kao i spomenuti umjetnici, svi sudionici utrke imat će priliku kreirati vlastiti unikatni BIB i to na Facebook stranici http://www.facebook.com/NikeRunningHrvatska te ga nositi na utrci 1. listopada.

WE RUN ZAGREB je utrka koju organizira Nike Hrvatska s ciljem propagande zdravog načina života, a kojoj će prethoditi veliki broj zanimljivih i edukacijskih događaja. Mnoge poznate hrvatske zvijezde, među kojima su i Mirna Medaković, Remi i Shot iz Elemetala, Šime Sušić, Duško Modrinić te Ivan Šarić podržat će ovaj hvalevrijedan projekt i to sudjelovanjem u Utrci poznatih, koja će se održati 24. rujna, tjedan dana uoči glavne utrke, također na Jarunu. I oni su napravili svoje startne brojeve.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene