Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Monsinjor Nikola Eterović

'Dirnut sam! Blagoslovio kip Pape s kojim sam surađivao'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Papi Ivanu Pavlu Drugom u Županji je podignut spomenik. Na nedjelju božanskog milosrđa, blagdan koji je sam papa ustanovio, njegov je kip blagoslovio monsinjor Nikola Eterović.

Bliski papin suradnik i tajnik Biskupske sinode, najviši je vatikanski dužnosnik koji je posjetio Županju. Za brojne Županjce, velik je dan. Blaženiku papi Ivanu Pavlu drugom otkrili su spomenik. Htjeli su se odužiti papi Vojtili na svemu što je učinio za Hrvatsku.

Pročitajte i ovo Screenshot Ukrali Božić VIDEO Uhićeni otmičari: Kidnapirali Isusa i sve snimili, za akciju imali zanimljivo objašnjenje Papa Franjo Velika promjena Papa Franjo odobrio deklaraciju koja će izazvati burne reakcije: Odnosi se na istospolne parove

'Uvijek se rado sjećam Ivana Pavla drugog i sadašnjeg pape Franje, molim se za njega uvijek', rekla je jedna vjernica. Uz pjesmu koju je papa blaženik preveo na hrvatski, kip je blagoslovio monsinjor Nikola Eterović. Simbolično - postolje za kip stiglo je iz Pučišća, monsinjorova rodnog mjesta.

>> Kakav će biti odnos Benedikta XVI. i novog pape?

'Veoma sam dirnut, ne samo zbog te povezanosti s mojim rodnim mjestom, ali također s činjenicom što sam blagoslovio kip pape s kojim sam surađivao', rekao je mons. Nikola Eterović, glavni tajnik Biskupske sinode.

Nema Županjca koji se danas nije htio rukovati s tajnikom biskupske sinode. S oltara je treći čovjek Vatikana poslao jasnu poruku: 'Ova župa i cijela naša domovina mora biti više otvorena daru života. Što će nam domovina, ako neće biti Hrvata koji će u njoj živjeti.' Posjet visokog vatikanskog dužnosnika Županjci će još dugo pamtiti.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene