Obavijesti Video Pretražite Navigacija
195.000 kuna

Direktorica zračne luke Zadar: Nije nemoralno što sam sebi isplatila bonus

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Katica Pupić Bakrač, direktorica zračne luke Zadar kaže da bonus od 195.000 kuna koji je sebi isplatila nije nemoralno kao što sugeriraju iz Vlade.

Nakon neuspjelog pokušaja smjenjivanja direktorice zračne luke Zadar Katice Pupić Bakrač, ministar pomorstva, prometa i infrastrukture Siniša Hajdaš Dončić direktoricu će vjerojatno smijeniti na sljedećoj skupštini.

Pročitajte i ovo Sabina Tandara Knezović i Siniša Hajdaš Dončić - 2 "Ako se Plenković ukakio..." Bivši Milanovićev ministar: ''Ovo je igra velikih karata, stavili smo sve na crveno'' Siniša Hajdaš Dončić zbog govora o izborima upozoren na prostačenje u Saboru Prostote u Saboru VIDEO "To je sad stvarno malo previše": Pala psovka za govornicom, zastupnik ne vidi ništa sporno

Na račun direktorice isplaćen je bonus u iznosu od 195.000 kuna, a ministar je tražio da vrati taj novac. Nakon što je odbila, najavljena je njezina smjena.

Na konferenciji za novinare koju je održala direktorica Pupić Bakrač pohvalila se dobrim rezultatom zračne luke Zadar i rastom prihoda od 28 posto.

>> Hajdaš Dončić nije uspio smijeniti direktoricu Zračne luke Zadar

'Skupština koju je sazvao ministar je protuzakonita jer ministar predlaže skupštini da donese odluku o mojem opozivu bez prethodne suglasnosti povjerenstva Vlade i bez pozitivnog mišljenja ureda za upravljanje državnom imovinom', rekla je Pupić Bakrač.

Prva skupština na kojoj je pokušana njezina smjena, održana je prije dva tjedna. Tada ministrov prijedlog nisu poduprli suvlasnici u čijim je rukama 45 posto vlasništva Zračne luke Zadar - predstavnici Grada Zadra, općine Zemunik i zadarske županije. Za smjenu direktorice bilo je potrebno 70 posto glasova.

Naputak o neisplati bonusa ne postoji, tvrdi direktorica. 'Dapače, Vlada je odlukom od 19. travnja 2012. omogućila varijabilni dio plaće uspješnim upravama trgovačkih društava, a ta je odluka još na snazi', rekla je Pupić Bakrač.

Dodaje kako nije istina da je bonus isplaćen zahvaljujući dobivenim sredstvima iz državnog proračuna jer zračna luka Zadar svoje financijske rezultate nije ostvarila iz državnih potpora.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene