Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Oštetili Osijek za 30 milijuna kuna

Direktori u pritvoru zbog 'afere kiosci'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Osijeku je otkrivena jedna od najveća prijevara u Hrvatskoj u 'slučaju kiosci'. Pokrenuta je istraga i zatražen pritvor za direktora osječkog poduzeća gradskog prijevoza putnika HSP-ovca i bliskog suradnika Ante Đapića, Darka Markovića, te još dvojicu privatnih poduzetnika.

Sumnjiči ih se da su htjeli oštetiti gradski proračun za čak 30 milijuna kuna. Idućih mjesec dana provest će u pritvoru.

Pročitajte i ovo Dobra vijest za umirovljenike - 1 Dobra vijest Umirovljenici će moći besplatno do liječnika, na izlet i predstavu: Vlada plaća vlak Ilustracija Traže ga Obrtniku trebao prevesti bakar i lim vrijedan 443 tisuće eura, materijal nikad nije dovezao

'Dok ne ispitamo svih 18 svjedoka, bit će u pritvoru kako ne bi utjecali na svjedoke i ometali istragu', rekao je istražni sudac Miroslav Rožac.

Oni su osumnjičeni za zloporabu položaja i ovlasti. Zemljište na kojemu se nalaze kiosci direktor je dao u zakup tvrtki za dvije tisuće kuna, koja je isto zemljište iznajmila trećoj tvrtki za 110. 000 kuna. 

>> Istraga protiv trojice Osječana zbog zloporabe položaja

>> U 'aferi podzakup' privedena tri osumnjičenika

>> Unatoč aferi, osječka koalicijska vlast nastavlja djelovati

Osječko poduzeće za prijevoz putnika pod paskom je Đapićeva HSP-a. Đapić se svoga čovjeka ipak odrekao i postavio novog direktora.

'Učinio sam to prije svega iz razloga što se mora osigurati nesmetano funkcioniranje tvrtke pred kojom su ogromni zadaci', rekao je predsjednik Gradskog vijeća Anto Đapić.

Gradski prijevoz putnika jedno je od najvećih gradskih poduzeća. Zapošljava 400 radnika. Unatoč pretrpljenom šoku, tvrtka nastavlja s radom.

Iako su radnici bili u strahu za svoju plaću, jer je Marković jedini imao pravo potpisa za njihove plaće, novi direktor je registriran i sve će obaveze prema radnicima biti ispoštovane, naglašava predsjednik nadzornog odbora GPP-a Ivan Jakobljević

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene