447200
447200
447200
447200
447200

Direktor kampanje Donalda Trumpa podnio ostavku

  • , 19.08.2016., 17:55
  • Autor:
  • komentara

Paul Manafort, bivši prvi čovjek kampanje Donalda Trumpa, u središtu korupcijske afere u Ukrajini, podnio je ostavku, objavio je u petak republikanski kandidat za američkog predsjednika.

 
 
 
 
Donald Trump (Foto: AFP)
Donald Trump (Foto: AFP)

Do ostavke dolazi 48 sati nakon Trumpove reorganizacije svoje ekipe. Paul Manafort zadržao je posao direktora kampanje, ali je marginaliziran imenovanjem nove šefice kampanje Kellyanne Conway i glavnog direktora kampanje Stevea Bannona.

"Jutros je Paul Manafort ponudio, a ja sam prihvatio njegovu ostavku u kampanji. Jako sam mu zahvalan na izvrsnom poslu koji nas je doveo gdje smo sada, posebice u vođenju u okviru konvencije", priopćio je Trump.

"Paul je pravi profesionalac i želim mu puno uspjeha", dodao je on.

Ukrajinski ured za borbu protiv korupcije objavio je u četvrtak računovodstvene izvode u kojima se nalazi ime Paula Manaforta, kao primatelja isplata u ukupnoj visini 12,7 milijuna dolara između 2007. i 2012. godine, iako se ne zna zasigurno je li taj novac podigao. Manafort je tada bio savjetnik za odnose s medijima bivšeg ukrajinskog predsjednika Viktora Janukoviča i njegove Stranke regija. Janukovič je svrgnut s vlasti na Majdanu u veljači 2014.

"Ističemo da spominjanje imena Paula Manaforta na listi ne znači da je primio taj novac jer potpisi koji se nalaze u stupcu primatelja mogu biti i oni drugih osoba", ističe Ured u priopćenju.

Ukrajinski zastupnik Sergej Leščenko optužio je u petak Manaforta da je nastavio, čak i nakon dolaska na vlast prozapadnjaka u Kijevu, štititi interese bivših proruskih dužnosnika, tada okupljenih u stranci Oporbeni blok.

"Zadnji kontakti Paula Manaforta s onim što je u to doba predstavljao Oporbeni blok nastavljeni su do 2015.", kazao je Leščenko, pripadnik političke skupine koja podržava prozapadnog predsjednika Petra Porošenka.

"Manafort je primjerice došao u Ukrajinu nekoliko puta prošle godine. Posljednji put bilo je to u listopadu 2015.", dodao je on.

Po zastupniku, direktor kampanje Donalda Trumpa bio je savjetnik Oporbenog bloka tijekom kampanje za parlamentarne izbore u listopadu 2014., na kraju koje je stranka dobila manje od 10 posto glasova. (Hina)

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se