Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dobavljači traže svoj novac

Direktor Gramipa na razgovoru u policiji

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Više od 100 dobavljača od Gramipa potražuje svoj novac.

Prije dva mjeseca radnici Gramipa ekipi Provjerenog ispričali su svoju priču. Unatoč činjenici što su svakodnevno dolazili na posao, proizvodili poljoprivredne strojeve, plaću bi dobili sa zakašnjenjem od nekoliko mjeseci u dijelovima ili u kuvertama.

Pročitajte i ovo Provjereno: Marijan Gregurina - 5 Život stao u pet vrećica Marijan je ostao bez svega, a država mu je pomogla sa 150 eura: "Nikad nisam zamišljao ovakvu starost. Nikad." Provjereno: Zadarska udruga - 1 Uz pomoć dobrih ljudi Zadarska udruga nakon priče Provjerenog dobila novi dom, ali posla je još mnogo: "To su djeca ovog grada i treba naći rješenje za njih"

Nakon priloga Provjerenog tvornicu Gramip posjetio je državni inspektorat, a radnici koju su sudjelovali u prilogu pozvani su u zagrebačku policiju na obavijesni razgovor. Ekipa Provjerenog neslužbeno doznaje kako je među pozvanima bio i tehnički direktor Gramipa Vladimir Škarupka.

>> Zaostale plaće dobivaju na na ruke - u dijelovima i kuvertama!

''Sad se čeka predstečajna nagodba za koju su predani papiri što se može i vidjeti na Fininoj stranici“, rekao im je sindikalni povjerenik Saša Mijacek. Nitko iz vodstva Gramipa pred kamere nije želio stati. Poslali su tek zahtjev za ispravkom preko odvjetničkog ureda koji je bio prepun pogrešaka. Tako je čak krivo napisana i adresa tvrtke koju zastupaju.

U oporavak Gramipa radnici sumnjaju budući da je na stranicama FINE objavljeno kako tvrtka Gramip ima dugovanja oko 39 milijuna kuna, a više od 100 dobavljača potražuje svoj neisplaćen novac.

No što su ekipi Provjerenog rekli radnici Gramipa, pogledajte u prilogu.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite PROVJERENO putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene