Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vojska SAD-a spremna za napad

Direktor CIA-e: Ne bih se iznenadio kada bi Sjeverna Koreja ponovno testirala projektil

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Direktor CIA-e Mike Pompeo rekao je u nedjelju da se ne bi iznenadio kada bi Sjeverna Koreja ponovno testirala projektil, s obzirom na to da je izvela dva testiranja u srpnju.

Američki predsjednik Donald Trump oštro je upozorio Sjevernu Koreju, poručivši da je američka vojska spremna za napad. Sjevernokorejski dužnosnici odgovorili su da američki predsjednik gura Korejski poluotok na rub nuklearnog rata.

Pročitajte i ovo Rusiji je teško povjerovati da je Islamska država odgovorna za teroristički napad Napad u Moskvi Rusiji je teško povjerovati u krivnju Islamske države: "Zapad se požurio pripisati im odgovornost" Ilustracija Škola u Trogiru Uhićen otac učenice koji je upao u razred i šakom udario profesora: "Djeca su u šoku!"

"Prilično sam siguran da će (sjevernokorejski čelnik Kim Jong Un) nastaviti pokušavati razviti svoj raketni program, pa me ne bi iznenadilo da se dogodi novo testiranje projektila", rekao je Pompeo za Fox News. "Izveo je dva u srpnju pa me ne bi iznenadilo kada bi se dogodilo još jedno testiranje", rekao je.

Sjeverna Koreja objavila je u četvrtak da će do sredine kolovoza biti dovršeni planovi za lansiranje četiriju projektila srednjeg dometa nedaleko od američkog pacifičkog teritorija Guama, udaljenog 3500 kilometara.

Guam, koji se nalazi oko 7000 kilometara od američkog kopna, meta je zbog svoje pomorske i zračne baze.

Trump je u petak na Twitteru poručio da su američka "vojna rješenja sada u potpunosti spremna, napunjena i naciljana, ako Sjeverna Koreja povuče nepromišljen potez."

"Ako izgovori ijednu prijetnju... ili učini bilo što u pogledu Guama ili bilo kojeg drugog mjesta koje je američki teritorij ili američki saveznik, uistinu će zažaliti i to brzo", poručio je Kimu.

Trump je također pozvao Kinu da izvrši veći pritisak na Sjevernu Koreju. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene