Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prosvjedna nota

Diplomatski incident: Premijer RS kroz Hrvatsku s uključenim 'rotirkama'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Policajac je na graničnom prijelazu upozorio premijera Džombića da se pratnja u Hrvatskoj ne smije voziti s uključenim rotacijskim svjetlima

Nakon što je premijer Republike Srpske Aleksandar Džombić uhvaćen kako kroz Hrvatsku putuje s pratnjom pod rotacijskim svjetlima, hrvatsko Ministarstvo vanjskih poslova poslalo je diplomatsku notu veleposlanstvu BiH kako se takav incident ne bi ponovio.

Pročitajte i ovo Milorad Dodik Otkazana još jedna rasprava Dodik vrijeđao tužitelje i strance: "Vi niste nikakvi pravnici, već obične ništarije" Američki avion KC-135 Stratotanker kružio iznad Bosne i Hercegovine Suradnja dviju vojski Poslali poruku Dodiku: Američki zračni tanker kružio iznad BiH, a onda su stigli i lovci F-16

Policajac je na graničnom prijelazu Bajakovo 22. listopada upozorio premijera Džombića, koji je preko Hrvatske putovao u Srbiju, da se pratnja u Hrvatskoj ne smije voziti s uključenim rotacijskim svjetlima, a MUP je nakon tri tjedna o tome obavijestio MVP. Prema informacijama, pratnja je cijelim putem kroz Slavoniju putovala pod tzv. rotirkama, a tako su i stigli na sam granični prijelaz.

>> Dodik isprovocirao sudionike sastanka u Italiji i otišao

U redovnoj noti Ministarstva vanjskih poslova, poslanoj veleposlanstvu 17. listopada, prenesena je obavijest MUP-a da su se na Džombićevu proputovanju nepropisno koristile "rotirke", objašnjava se kako se rotacijskom i svjetlosnom signalizacijom za obilježavanje štićenih kolona i vozila s posebnom namjenom imaju pravo koristiti isključivo hrvatske nadležne službe te su zamolili veleposlanstvo da o tome izvijesti nadležna tijela u susjednoj državi, kažu u MVP-u. (Agencija VLM)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene