Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Ustavni sud: "Milanović ne može biti ni mandatar ni predsjednik Vlade ni ako podnese ostavku"

DIP: Svega četiri kandidature, za nedjelju najavljene još dvije

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Državnom izbornom povjerenstvu (DIP) za nedjelju su najavljene dvije kandidature, obje za 12. 'manjinsku' izbornu jedinicu na predstojećim parlamentarnim izborima, čime bi se ukupan broj kandidatura do konca dana 'popeo' na šest.

Povjerenstvo je do nedjelje zaprimilo četiri kandidature, onu Narodne koalicije (SDP, HNS, HSS, HSU) , te tri kandidature za 12. izbornu jedinicu u kojoj svoje zastupnike, njih ukupno osam, biraju pripadnici nacionalnih manjina.

Za jednog zastupnika pet manjina (albanske, bošnjačke, crnogorske, makedonske i slovenske) do nedjelje su stigle dvije kandidature: Stranke bošnjaka Hrvatske i grupe birača, a njihovi su kandidati Alija Avdić i Idris Sulejmani.

Veljko Kajtazi, kojeg predlaže Savez Roma u Hrvatskoj Kali Sara, za sada je jedini kandidat za jednog zastupnika 12 manjina (austrijske, bugarske, njemačke, poljske, romske, rumunjske, rusinske, ruske, turske, ukrajinske, vlaške i židovske).

Iz DIP-a podsjećaju da će, zaključno sa ponedjeljkom, 8. kolovoza, kandidature zaprimati u svom sjedištu u Visokoj ulici (od 10 do 16 sati) nakon čega se sele u zgradu Hrvatskog sabora i produžuju uredovno vrijeme, uvažavajući praksu podnositelja da kandidature donose u posljednjim danima propisanih rokova.

Dakle, od utorka, 9. kolovoza do petka, 12. kolovoza, liste i kandidature moći će se predati od 8, 30 do 20 sati, a posljednjeg dana za predaju, u subotu, 13. kolovoza od 8,30 do 24 sata, dakle do ponoći. (Hina)

Pročitajte i ovo Glasanje na parlamentarnim izborima Velik odaziv Objavljeni novi podaci: Ovi su gradovi rekorderi po izlaznosti Gabrijela Kišiček, stručnjakinja za komunikaciju Iz minute u minutu Izborna emisija Nove TV! Komunikacijska stručnjakinja: "Ovo nije bio pobjednički govor"

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene