446225
446225
446225
446225
446225

DIP: Druga kandidatura za jednog zastupnika mađarske manjine

  • , 11.08.2016., 10:53
  • Autor:
  • komentara

Robert Jankovics, kandidat Demokratske zajednice Mađara Hrvatske za zastupnika mađarske manjine u Hrvatskom saboru, predao je u četvrtak svoju kandidaturu Državnom izbornom povjerenstvu.

 
 
 
 
Ilustracija (Foto: Thinkstock)
Ilustracija (Foto: Thinkstock)

Mađarska manjina bira jednog zastupnika, a uz Jankovicsa svoju je kandidaturu za to 'mjesto' već predao Šandor Juhas, kandidat Saveza mađarskih udruga koji je već sjedio u saborskim klupama kao zastupnik mađarske manjine i koji je s tijesnom razlikom pobijedio Jankovicsa na parlamentarnim izborima u studenom.

Jankovics se nada da tako neće biti i ovoga puta, da će birači prepoznati "nerad jedne i rad druge strane", priznaje da su mu izborna očekivanja "velika", te poručuje da su se u razdoblju dok je mađarsku zajednicu zastupao Juhas njezina prava smanjila i da ta zajednica zaslužuje više od onog što ima.

"Ako dobijem povjerenje birača, sa svojim zamjenikom Tiborom Santom, učinit ću sve da to povjerenje opravdam", obećao je Jankovics, inženjer informatike koji gotovo dva deseteljeća poučava učenike istoimenom predmetu.

Okosnica njegova programa je rad na kulturnoj autonomiji mađarske zajednice, očuvanje tradicijskih vrijednosti, jezika, kulture, ali i briga o aktualnim trendovima kakvo je iseljavanje koje je zahvatilo i mađarsku manjinu.

Svoje kandidature DIP-u je za četvrtak najavilo više političkih aktera, a mogu se podnositi do 20 sati. (Hina)

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se