Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prosvjedi na tržnicama

LINIĆ ODBIO zahtjeve prosvjednika protiv fiskalizacije, štrajkovi se nastavljaju!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dio prodavača sa zagrebačkog Dolca, koji su protiv uvođenja fiskalnih blagajni, svoje su zahtjeve izložili ministru Slavku Liniću. On ih je odbio!

Na zagrebačkom Dolcu i danas se nastavlja prosvjed trgovaca zbog obveze uvođenja fiskalnih blagajni na tržnice. Ipak dio trgovaca prihvatio je fiskalne blagajne i radio, kako kažu, bez problema. 'Problem je samo onima koji kupuju jeftino i prodaju skupo', kažu trgovci koji nisu pristupili prosvjedu.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Ne popuštaju Pobuna protiv fiskalnih blagajni: I danas ŠTRAJK prodavača na tržnicama! Slika nije dostupna Fiskalne tržnice Bandić obećao da će, ako treba, nabaviti blagajne kumicama

>> Na zadarskoj tržnici došlo do BRUTALNE TUČNJAVE!

Prosvjedni skup je osiguravalo nekoliko policajaca, a prosvjednici su se nakon Dolca zaputili prema Ministarstvu financija gdje ih je primio ministar financija Slavko Linić koji je odbio njihove zahtjeve i pozvao gradonačelnike da stvore uvjete za fiskalne blagajne na tržnicama svojih gradova.

Prosvjednike informacije sa sastanka nisu zadovoljile i nastavljaju s prosvjedom i pozivaju predstavnike svih tržnica u drugim gradovima da im se pridruže i nastave pritisak na Ministarstvo.

Ipak, ministar Linić rekao je da će prodavače, dok se na svim tržnicama ne stvore uvjeti za fiskalizaciju, inspekcija ostaviti na miru.

Štrajk se nastavlja i na zadarskoj tržnici gdje su trgovci došli s transparentima i prekrili svoje štandove. Rade jedino oni trgovci koji prodaju vlastite proizvode i obitelj koja je jučerašnji dan jedina dočekala s fiskalnom blagajnom, a koja se zbog toga našla u središtu fizičkog sukoba.

Prazni štandovi danas su dočekali i Karlovčane dok je šibenska tržnica radila bez fiskalnih blagajni.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene