Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zbog kašnjenja s rokovima

Dio škola u novu školsku godinu ušao bez dnevnika, Divjak zatražila istragu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U dijelu hrvatskih škola nova školska godina počela je bez dnevnika za nastavnike. Resorna ministrica Blaženka Divjak naložila je istragu kako bi se utvrdilo gdje je bio propust.

Dnevnici nisu došli u škole jer se kasnilo s donošenjem Pravilnika o pedagoškoj dokumentaciji, koji je zbog izmjena donesen tek u svibnju. Pravilnik je mijenjan i donesen u vrijeme mandata bivšeg ministra Pave Barišića, ali je stupio na snagu tek 1. rujna.

Pročitajte i ovo Privedeni ubojice Danke Ilić (2) Iz minute u minutu Osumnjičeni za Dankino ubojstvo dovedeni u tužiteljstvo pognutih glava i u lisicama, zgrada pod opsadom policije Talijanska policija Zloporaba fondova EPPO radi punom parom: U tri EU članice uhićeno 17 osoba, zaplijenjen nakit, satovi, zlato

Na temelju tog Pravilnika se naručuju dnevnici, no kako je prekasno donesen, novi dnevnici nisu mogli biti na vrijeme isporučeni dijelu škola.

Ministrica Blaženka Divjak, doznajemo, naložila je hitnu istragu kako bi se utvrdilo gdje je došlo do propusta. Zbog automatizma navedenih stvari, za propust su u resornom Ministarstvu doznali tek s početkom škole.

Nešto više od 1000 škola u Hrvatskoj koristi e-dnevnike, tako da cijeli sustav ipak nije paraliziran.

Isto tako, obzirom da bi do 15. rujna novi dnevnici trebali stići u škole koje su ostale zakinute, njihov izostanak neće predstavljati prevelik problem, jer do 15. rujna u školama se ne očekuju značajnija testiranja znanja učenika ili ocjenjivanja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene