Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nakon prosvjeda

Zadravec odgovorila na optužbe: "Lijepe mi se etikete, a u pozadini su interesne skupine koje kradu novac sviju nas. Radi se o milijunima eura"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zaposlenici zagrebačke Klinike za tumore u četvrtak su prosvjedovali kako bi ukazali na probleme koji su se skupili na toj klinici. Dr. Karolina Bolanča Čulo optužila je predstojnicu Dijanu Zadravec za verbalni napad nakon kojeg je završila na hitnoj. Zadravec je u svojoj izjavi za medije odgovorila na optužbe.

Predstojnica Dijana Zadravec odgovorila je na optužbe liječnika klinike za tumore. Kako je rekla, problem je u nečemu potpuno drugom.

Pročitajte i ovo Ilustracija naručivanje u istom terminu Noćna mora za pacijente - zašto se ovo i dalje događa: "Bila sam šokirana kad sam došla pred vrata!" Slika nije dostupna Dodatni termini u KBC Sestre milosrdnice Pokvario se jedini MR uređaj u Klinici za tumore: "Neke pacijente ćemo morati prolongirati"

"Iza ovog njezina insceniranog događaja stoji njezin motiv da zaštiti svojeg supruga i dr. Vladimir Kalouseka koji su iz državnog sustava i javnozdravstvenog sustava odlučili kaznenim radnjama pretočiti novac u privatni sustav", kazala je Zadravec.

"Agresivno je došla u moju sobu"

"Dr. Kalousek potpisivao je stotine dokumenata, ja raspolažem svom tom dokumentacijom. Jednako tako, u nešto manjem broju, to je radio dr. Čulo", rekla je Zadravec.

"Dr. Bolanča jutros je dobila zadatak od 10 onkoloških pacijenata, da ih odradi u svojem osmosatnom vremenu. Ona radi privatno, tamo gdje radi privatno odradi 30 do 40 pacijenata, a ovdje joj je bio problem odraditi njih deset. Deset pacijenata je zaista optimalan, ako ne i mali radni zadatak za jednog liječnika jer su liste čekanja prevelike", rekla je Zadravec.

"Ona je agresivno došla u moju sobu, namjerno je pokušala napraviti neki incident, odmah je agresivno nastupala, uzdisala i rekla je da neće to učiniti", opisala je Zadravec.

Navodi da liječnici imaju privatne klinike

Navodi da je dr. Milas, s kojim je razgovarala u četvrtak ujutro, rekao da se ispred KBC-a Sestre milosrdnice, Klinike za tumore, održava skup podrške odlasku troje radiologa iz Klinike za tumore, no s njom nitko nije kontaktirao.

"Zašto to rade dr. Milas i grupa liječnika koji istovremeno imaju svoje privatne ordinacije? On je suvlasnik privatne ustanove u kojoj je ravnatelj, istovremeno dok je ravnatelj i ovdje", rekla je Zadravec.

"Isto je grupa liječnika oko dr. Kalouseka koji kradu novac iz javnozdravstvenog sustava i u novcu i u medicinskom materijalu te iznose novac iz javnozdravstvenog sustava i pretaču ih u privatni sektor", navela je Zadravec i rekla da se tu govori o milijunima eura te da je sve prijavila nadležnom državnom odvjetništvu.

"Nisam tolerantna na korupciju"

"Svi koji me poznaju znaju da sam tolerantna, nisam tolerantna na korupciju i krađu. Prozivke su anonimne, a dr. Bolanča Čulo štiti svojeg supruga koji je s dr. Kalousekom u ovo upleten. Liječnici odlaze iz svih bolnica u privatni sektor ili u inozemstvo zbog loših radnih uvjeta. Radiološka oprema u Klinici za tumore je zastarjela, pet godina tražim opremu koja će im pružiti lakše uvjete rada", navela je Zadravec.

"Ovdje se sve pokuša svaliti na moje ponašanje i lijepe mi se etikete, a u pozadini se novac javnozdravstvenog sustava i prelijeva se u privatne džepove. Dr. Bolanča je supruga koja želi zaštiti svojeg muža, a u pozadini je interesna skupina. Nikakav mobing kod mene ne doživljavaju", rekla je Zadravec.

"Ja kroz ovo moje otkrivanje korupcije doživljavam orkestrirane napade na sebe. Kontinuirano se događaju napadi, otkrivam korupciju i namještene natječaje. Ja se osjećam mobingirana, nije mi problem javnosti reći o čemu se radi jer je to novac svih nas, pretače se interesnim skupinama u privatni sektor i ja njima smetam. Višekratno sam prijavljivala dr. Kalouseka ministru Berošu, prije ministru Kujundžiću, odgovora nije bilo, osim usmeno da se mora prijaviti nadležnim institucijama", rekla je Zadravec.

O Radničkom vijeću u KBC-u koje je predložilo njezinu smjenu navodi da se sastoji od 12 ljudi.

"Njihova je nadležnost raspravljati o pravima radnika, za drugo nemaju kompetencije. Tamo su jedan vodoinstalater, jedan vozač, jedan radnik tehničke službe, dva medicinska tehničara, dvije medicinske sestre, jedna tajnica, dva administratora i tri liječnika, uz dužno poštovanje prema svim zanimanjima. Nije nadležno za takva pitanja, irelevantno je za razgovor o znanstvenom i stručnom radu", zaključila je Zadravec.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene