Obavijesti Video Pretražite Navigacija

'Dijagnoza': Ukinut pritvor za dvoje od devetero osumnjičenika

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Istražni sud Županijskog suda u Splitu popodne je donio rješenje o ukidanju pritvora za dvoje, od devetero pritvorenih u USKOK-ovoj akciji "Dijagnoza" zbog sumnje da su za mito izdavali lažne dijagnoze radi ostvarivanja braniteljskih povlastica.

Glasnogovornik Županijskog suda u Splitu Neven Cambj potvrdio je večeras da je istražni sudac Davor Svalina kasno popodne, odlučujući ponovno o prijedlogu USKOK-a za pritvaranjem osumnjičenika u aferi "Dijagnoza", iz pritvora pustio dva osumnjičenika, psihijatra i neurologa.

Pročitajte i ovo Ilustracija Poguban je i umor Opasnost na cesti: Ako imate neku od ovih dijagnoza, ne biste trebali voziti! Slika nije dostupna jednostavno jedinstveni Što je autizam? "Spektar uspoređujem s izvanzemaljcem koji je sletio na Zemlju i mora se uklopiti, iako mu često nije jasno što i zašto Zemljani rade"

Istražni sudac istodobno je prihvatio USKOK-ov prijedlog za preostalih sedam osumnjičenika, koji ostaju u pritvoru.

Cambj je kazao kako radi tajnosti postupka ne može iznijeti razloge na temelju kojih je istražni sudac donio takvu odluku.

USKOK ima pravo žalbe, no u ovome trenutku nije poznato je li žalba, o kojoj odlučuje Izvanraspravno vijeće Županijskog suda, već podnesena.

Istražni je sudac danas odlučivao o prijedlogu USKOK-a pošto je Izvanraspravno vijeće prvo rješenje istražnog suca o određivanju pritvora za svih devet osumnjičenika vratilo na ponovno odlučivanje, kazao je Cambj.

Za devetero osumnjičenika uhićenih u akciji u Splitu istražni sudac je 13. veljače odredio jednomjesečan pritvor.

U akcijama "Dijagnoza 1" i "Dijagnoza 2", provedenim u Spltu i Osijeku, uhićeno je ukupno 14 osoba, među kojima i šestero liječnika, pod sumnjom da su većem broju pripadnika HV-a i HVO-a omogućili dobivanje ili povećanje mirovina, invalidnina.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene