Obavijesti Video Pretražite Navigacija

'Dijagnoza': Dvojica liječnika vraćena u pritvor

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Izvanraspravno vijeće Županijskog suda donijelo je rješenje o vraćanju u pritvor dvojice splitskih liječnika, psihijatra u splitskom KBC-u i neurologa u splitskoj privatnoj poliklinici 'Kalajdžić'.

Psihijatar Boran Uglešić i neurolog Dario Sučević, bili su privedeni zajedno sa skupinom od devet osumnjičenih za lažiranje braniteljskih dijagnoza.

Pročitajte i ovo Ilustracija Snaga stigme Roditelji željeli sakriti djetetovu dijagnozu, pa krivotvorili dokumente! I neki stručnjaci štete djeci: ''On to ima, ali ne mora pisati..." Plakat ispred doma zdravlja Nelojalna konkurencija Plakatima vrbuju liječnike, razljutili ostatak Hrvatske: ''Ljuti me i žalosti. Ne znam koji bih sad izraz upotrijebio''

Njih je prije tjedan dana istražni sudac Županijskog suda u Splitu Davor Svalina pustio iz pritvora.

Dvojica liječnika su osumnjičena za primanje mita i izdavanje lažnih nalaza u antikorupcijskoj akciji 'Dijagnozi'.

Izvanraspravno vijeće odluku o njihovu vraćanju u pritvor donijelo je na temelju žalbe USKOK-a na rješenje Istražnog suda o njihovu puštanju da se brane sa slobode.

Glasnogovornik Županijskog suda Neven Cambj nije htio govoriti o pojedinostima tog rješenja, obrazloživši kako je taj postupak proglašen tajnim.

Na novo rješenje o određivanju pritvora više nema mogućnosti žalbe te će ta dva liječnika idućih trideset dana ostati u pritvoru na splitskim Bilicama.

Tako je u pritvoru na Bilicama sada svih devetero osumnjičenih u splitskom dijelu antikorupcijske akcije 'Dijagnoza'. Kazneno su prijavljeni za izdavanje lažnih nalaza i primanje mita od tri do osam tisuća eura.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene