Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ponesite kišobrane

NARANČASTO UPOZORENJE Uživajte u prvom dijelu dana jer stiže nevrijeme

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vrijeme za vikend djelomice sunčano povremeno s kišom ili pljuskovima i grmljavinom.

Ujutro i prijepodne barem djelomice sunčano, a uz više oblaka uglavnom će na Jadranu i u područjima uz Jadran ponegdje biti malo kiše, dok se u unutrašnjosti mjestimice očekuje kratkotrajna magla, stoji u prognozi vremena za subotu Državnog hidrometeorološkog zavoda (DHMZ).

Pročitajte i ovo Ilustracija Promjena vremena Upaljeni meteoalarmi: Stiže olujni vjetar, nevrijeme i drastično zahladnjenje Ilustracija Vremenska prognoza Kakva će biti najavljena promjena vremena? Što sve možemo očekivati donosi meteorolog Ivan Čačić

Poslijepodne, te osobito potkraj dana i u noći s jačim naoblačenjem očekuje se kiša, pljuskovi i grmljavina. Najviše oborina bit će na sjevernom Jadranu. Vjetar slab do umjeren južni i jugozapadni, a na Jadranu umjereno do jako jugo i jugozapadnjak. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom od 22 do 28 stupnjeva Celzijusa.

Upozorenje Meteoalarma

Meteoalarm upozorava na potencijalno opasno vrijeme u većem dijelu zemlje. Vremenske prilike koje se prognoziraju nisu neuobičajene, ali budite na oprezu ako namjeravate prakticirati aktivnosti koje su izložene meteorološkim rizicima. Ostanite informirani o očekivanim meteorološkim uvjetima i izbjegnite moguće rizike, upozorava DHMZ.

Na dijelu sjevernog i srednjeg Jadrana, meteoalaram je izdao narančasto upozorenje što znači daje vrijeme opasno. Neuobičajene vremenske prilike su prognozirane. Šteta i ljudske žrtve su moguće. Budite oprezni i redovno se informirajte o očekivanim meteorološkim uvjetima. Budite svjesni rizika koji je neizbježan.

HAK: Kolnici mjestimice mokri i skliski u Gorskom kotaru

Kolnici su mjestimice mokri i skliski u Gorskom kotaru, mogući su odroni zemlje i kamenja, magla mjestimice smanjuje vidljivost u unutrašnjosti, a ima je i na dionici autoceste A1 između čvora Otočac i tunela Sveti Rok, izvijestio je u subotu Hrvatski autoklub (HAK).

Tijekom dana očekuje se pojačan promet u priobalju, duž Jadranske magistrale (DC8) pa iz HAK-a vozačima savjetuju da održavaju sigurnosni razmak između vozila.

Zbog radova je zatvorena autocesta A7 između čvorova Šmrika i Križišće u smjeru Rijeke, a između čvorova Hreljin i Šmrika u smjeru Krka vozi se usporeno kroz zonu radova (od petka u 7 sati do ponedjeljka u 7 sati).

Povodom održavanja utrke 42. INA DELTA RALLY privremeno se za promet zatvaraju sljedeće zagrebačke prometnice:

- u subotu, 11. lipnja od 9 do 19 sati: Sljemenska cesta (Bliznec od raskrižja prema Žičari) – Sljeme (Dom željezničara) /Ž1049/ – Šestine (Restoran Šestinski lagvić) /Ž1048/. Obilazni smijer: Zagreb – Stubičke Toplice – Sljeme i obrnuto.

- Od 11 sati do 14 sati te od 16 sati do 19 sati: Hunjka /Ž2219/ – Sljeme (Dom željezničara) – Šestine (Restoran Šestinski lagvić) /Ž1048/. Obilazni smijer: Zagreb – Stubičke Toplice – Sljeme i obrnuto.

- Od 10,15 do 13,15 i od 15,15 do 18,15 bit će zatvorena državna cesta DC29 od Kašine do Laza Bistričkog (skretanje za Adamovec i Moravče).

Na graničnim prijelazima nema dužih čekanja. Trajekti i katamarani plove prema redu plovidbe. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene