Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pomozite ako možete

Deveteročlana obitelj iz Požege na rubu gladi: 'Nemamo što za skuhati...'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
"Nemamo što za skuhati, imamo nešto vrta, ali to nije dovoljno. Uz to, tu je i problem s plaćanjem računa za struju bez koje ne možemo", požalila se obitelj Profus iz Kunovaca.

Po obitelj Profus iz Kunovaca pored Požege, koja je i ranije na jedvite jade spajala kraj s krajem, sve je krenulo naopako od Nove godine. Tada je kći Tanja (22) psihički oboljela, a zatim su se pokvarili hidrofor, perilica rublja, bojler. Ukratko, u par se mjeseci skupilo se toliko dugovanja da obitelj nema više odakle plaćati, a trenutačno je najveći problem račun za struju od 2.700 kuna.

Pročitajte i ovo Mike Johnson Predviđaju iste iznose za obje zemlje Američki Kongres glasat će o pomoći Izraelu i Ukrajini Vladimir Zelenski Osudio iranski napad Zelenski: "Izrael nije bio sam, a Ukrajina čeka mjesecima''

"U kreditima sam, od plaće dobijem možda trećinu ili polovinu. Na ruke dobijem 1.500 kuna. Jedini sam u obitelji zaposlen, a imamo sedmero djece. Troje ih je punoljetno, ali imamo četvero školaraca", požalio se novinaru 034portala Tomislav Profus, glava obitelji pa dodao:

"Premda imamo i drugih dugova, prioritet je plaćanje struje. Telefon nam mogu isključiti, to je sporedno. Struja je bitna jer imamo hidrofor i koristimo ga za vodu".

Obitelj živi u kući Župe sv. Leopolda Mandića, ima ugovor na 10 godina koji ističe nagodinu, te se nada da će ostati u toj kući jer nema mogućnosti ići dalje. Župa je izašla ususret tako što obitelji omogućila da ne plaća najam, a pomagala je i na druge načine.

"Imamo duga i za smeće, strah me je da djeca ne dobiju svjedodžbu ako ne platim užinu. Kada dobijemo dvije tisuće kuna doplatka, odakle da platim tisuću kuna za struju? Nas devetero je nekako živjelo od oko 3.000 kuna mjesečno, ali sada ne znamo kako dalje", rekla je Tomislavova supruga Tifija i zamolila ljude dobre volje za pomoć:

"Nemam što za skuhati, imamo nešto vrta, ali to nije dovoljno za nas devetero. Četvero ih ide u školu, jedna je srednjoškolka i tri su osnovke. Sad ću trebati knjige kupiti. Čime? Dobrodošla nam je hrana, odjeća, obuća za djecu od 11 do 22 godine, udžbenici za osmi i za peti razred osnovne škole. Najviše bi pomogao bilo kakav posao za stariju djecu.

"Najstariji sin Tihomir je strojobravar i pisao je tri molbe nedavno, drugi sin je mesar, kćer je prehrambena tehničarka, ali je radila na moru kao sobarica tri godine", istaknula je Tifija.

Ako želite i možete pomoći obitelji Profus, možete je kontaktirati na telefon 034-238-012 ili na adresi Kunovci 18. 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene