Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nerasvijetljene okolnosti

Na otoku Kornatu obilježena je 9. obljetnica pogibije 12 vatrogasaca

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vatrogasci su stradali u požaru u još uvijek do kraja nerasvijetljenim okolnostima

Na otoku Kornatu obilježena je 9. obljetnica pogibije 12 vatrogasaca iz Tisnog, Vodica i Šibenika koji su živote izgubili gaseći požar, a preživio je jedino Frane Lučić.

Pročitajte i ovo Prometna nesreća u Petrinji Izgubio kontrolu Intervenirali i vatrogasci: Sletio u kanal, teško je ozlijeđen Slika nije dostupna ''Vječna slava i hvala!'' VIDEO Sirene za heroje: Vatrogasci odali počast poginulim kolegama iz kornatske tragedije

Članovi obitelji, brojne vatrogasne postrojbe iz cijele Hrvatske, te stotine sumještana odali su počast poginulima. Na mjestu tragedije služena je misa, a nakon polaganja vijenaca posjetili su spomen križeve od suhozida.

Uz žalost i tugu, obitelji ne skrivaju ogorčenje što do sada nisu doznali istinu, a ni od ponovljenog suđenja Draženu Slavici nemaju velika očekivanja.

Vatrogasci su stradali u požaru u još uvijek do kraja nerasvijetljenim okolnostima, gaseći kornatske pustopoljine. Vatrogasnu tragediju preživio je jedino pripadnik DVD-a Tisno Frane Lučić koji se uspio oporaviti nakon teških ozlijeda i opekotina koje je zadobio u požaru.

Poginuli su Dino Klarić, Ivica Crvelin, Ivan Marinović, Marko Stančić, Gabriel Skočić, Hrvoje Strikoman, Tomislav Crvelin, Ante Crvelin, Josip Lučić, Karlo Ševerdija, Marinko Knežević i Ante Juričev Mikulin. (Hina/Š.V.)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene