448347
448347
448347
448347
448347

Na otoku Kornatu obilježena je 9. obljetnica pogibije 12 vatrogasaca

  • , 30.08.2016., 19:43
  • Autor:
  • komentara

Vatrogasci su stradali u požaru u još uvijek do kraja nerasvijetljenim okolnostima

 
 
 
 
9. obljetnica kornatske tragedije (Video: Dnevnik Nove TV)
9. obljetnica kornatske tragedije (Video: Dnevnik Nove TV)

Na otoku Kornatu obilježena je 9. obljetnica pogibije 12 vatrogasaca iz Tisnog, Vodica i Šibenika koji su živote izgubili gaseći požar, a preživio je jedino Frane Lučić.

Članovi obitelji, brojne vatrogasne postrojbe iz cijele Hrvatske, te stotine sumještana odali su počast poginulima. Na mjestu tragedije služena je misa, a nakon polaganja vijenaca posjetili su spomen križeve od suhozida.

Uz žalost i tugu, obitelji ne skrivaju ogorčenje što do sada nisu doznali istinu, a ni od ponovljenog suđenja Draženu Slavici nemaju velika očekivanja.

Vatrogasci su stradali u požaru u još uvijek do kraja nerasvijetljenim okolnostima, gaseći kornatske pustopoljine. Vatrogasnu tragediju preživio je jedino pripadnik DVD-a Tisno Frane Lučić koji se uspio oporaviti nakon teških ozlijeda i opekotina koje je zadobio u požaru.

Poginuli su Dino Klarić, Ivica Crvelin, Ivan Marinović, Marko Stančić, Gabriel Skočić, Hrvoje Strikoman, Tomislav Crvelin, Ante Crvelin, Josip Lučić, Karlo Ševerdija, Marinko Knežević i Ante Juričev Mikulin. (Hina/Š.V.)

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se