Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Karamarko u Rijeci

'Detuđmanizacijom HDZ-a počinje put prema provaliji'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Stranka se mora vratiti političkom učenju Franje Tuđmana jer, kazao je Karamarko, ne može biti ni za Pavelića ni za Tita koji predstavljaju totalitarne sustave.

Kao prvi od kandidata za predsjednika HDZ-a u Rijeci je pred oko 150 članova stranke svoj program Nove hrvatske neovisnosti predstavio Tomislav Karamarko.

Pročitajte i ovo Ivan Penava predao liste za EU parlament utrka za sastavljanje vlade Penava uputio poruku Plenkoviću: "To je izigravanje naših stavova, upozoravam ga..." Andrej Plenković i Tomislav Karamarko - 1 zakuhalo pred izbore Povratak otpisanog? Komunikacijski stručnjak o neočekivanom gostu na skupu HDZ-a i novom sloganu

U svom je obraćanju okupljenima kazao da će HDZ biti upisan zlatnim slovima u hrvatsku povijest, no i podsjetio da je u dva navrata stranka iznevjerila svoje birače i izgubila izbore zbog kriminala i osobnih interesa ljudi s iskaznicama HDZ-a i detuđmanizacije.

'Detuđmanizacijom HDZ-a počinje put prema provaliji pa je HDZ postao neprepoznatljiva i ideološki dehidrirana struktura, čiji se članovi bore za svoje pozicije i sinekure', kazao je Karamarko poručujući da se stranka mora vratiti političkom učenju Franje Tuđmana jer, kazao je, ne može biti ni za Pavelića ni za Tita koji predstavljaju totalitarne sustave.

>> Karamarko: Koalicija sa srpskih strankama je ponižavajuća

Nužna je i decentralizacija i demokratizacija stranke, a ako aktualno vodstvo ostane na čelu stranke HDZ će na sljedećim izborima dobiti 15 posto glasova, a na onima poslije će nestati s političke scene.

Aktualnom vodstvu Karamarko zamjera i što kampanja za predsjednika traje predugo pa se pretvorila u predstavu za hrvatsku javnost i one koje su dobili izbore, a njihovih 200 dana na vlasti, kazao je, osim prepotencije, neinventivnosti, malodušnosti i uhljebljivanja vjernih i podobnih, ne obećava napredak.

'Ako pobijedim Hrvatska će biti moj prioritet', rekao je Karamarko ističući da vodi pozitivnu kampanju i ne spominje protukandidate, no da je, otkako je proglašen blagim favoritom postao metom napada pa je i povezivanje s tvrtkom Soboli kao i prozivanje da je kao ministar potpisao ugovor s Fimi medijom usmjereno ka njegovoj kompromitaciji i blaćenju. (Agencija VLM)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene