451556
451556
451556
451556
451556

Deset milijuna eura za obnovu bolnice u Klaićevoj

  • , 26.09.2016., 17:52
  • Autor:
  • komentara

Deset milijuna eura osigurano je iz EU fondova kako bi se osigurali normalni uvjeti liječenja u Klinici za dječje bolesti u Klaićevoj dok se ne izgradi nova dječja bolnica, istaknuto je u ponedjeljak na sastanku u Ravnateljstvu Klinike za dječje bolesti u Klaićevoj, priopćeno je iz Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU.

 
 
 
 
Klinika za dječje bolesti Zagreb (Marko Lukunic/PIXSELL)
Klinika za dječje bolesti Zagreb (Marko Lukunic/PIXSELL)

Sredstva iz EU fondova bit će uložena u novu opremu i neophodne minimalne građevinske zahvate s obzirom na dugogodišnje loše stanje i neadekvatne uvjete koji ne udovoljavaju standardima liječenja osjetljivih pacijenata u Klaićevoj.

Također, treba rekonstruirati pojedine odjele kako bi se osigurali normalni uvjeti liječenja do konačne izgradnje nove bolnice. Sredstva za hitne zahvate, u iznosu od 10 milijuna eura, već su osigurana kroz EU fondove,

"Izgradnja nove dječje bolnice je prioritet, no do tog trenutka dužnost nam je ulagati u Klaićevu bolnicu i omogućiti nesmetano liječenje najmanjih pacijenata", izjavio je ministar regionalnoga razvoja i fondova EU Tomislav Tolušić na sastanku s ministrom zdravlja Dariom Nakićem i v.d. ravnateljem Klinike za dječje bolesti Zoranom Bahtijarevićem.

Sudionici sastanka složili su se da treba izgraditi novu dječju bolnicu, međutim zbog administrativnih potreba oko tako velikog ulaganja, pripreme natječajne dokumentacije, projektnih zadataka, planova izgradnje, ishođenja dozvola i ostalih nužnih postupaka, zaključeno je kako će se prvo pristupiti potrebnim zahvatima na postojećoj lokaciji dječje bolnice.

Kako bi se što prije mogao raspisati natječaj za projektnu dokumentaciju, a potom i za građevinske radove na novoj Nacionalnoj dječjoj bolnici, pristupit će se prikupljanju dokumentacije te rješavanju svih administrativnih zadataka. Nova bolnica bit će izgrađena na već ranije predviđenoj lokaciji južno od KBC-a Dubrava. (Hina)

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se