Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Iz EU fondova

Deset milijuna eura za obnovu bolnice u Klaićevoj

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Deset milijuna eura osigurano je iz EU fondova kako bi se osigurali normalni uvjeti liječenja u Klinici za dječje bolesti u Klaićevoj dok se ne izgradi nova dječja bolnica, istaknuto je u ponedjeljak na sastanku u Ravnateljstvu Klinike za dječje bolesti u Klaićevoj, priopćeno je iz Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU.

Sredstva iz EU fondova bit će uložena u novu opremu i neophodne minimalne građevinske zahvate s obzirom na dugogodišnje loše stanje i neadekvatne uvjete koji ne udovoljavaju standardima liječenja osjetljivih pacijenata u Klaićevoj.

Pročitajte i ovo Autocesta, ilustracija počinju radovi Važna obavijest iz HAC-a: Od utorka otežan promet na autocesti A3 Policija uzima dokumente iz tvrtke Drava International - 2 Pokrenuta istraga Nova akcija EPPO-a: Troje uhićeno zbog prijevara s poticajima i krivotvorenja

Također, treba rekonstruirati pojedine odjele kako bi se osigurali normalni uvjeti liječenja do konačne izgradnje nove bolnice. Sredstva za hitne zahvate, u iznosu od 10 milijuna eura, već su osigurana kroz EU fondove,

"Izgradnja nove dječje bolnice je prioritet, no do tog trenutka dužnost nam je ulagati u Klaićevu bolnicu i omogućiti nesmetano liječenje najmanjih pacijenata", izjavio je ministar regionalnoga razvoja i fondova EU Tomislav Tolušić na sastanku s ministrom zdravlja Dariom Nakićem i v.d. ravnateljem Klinike za dječje bolesti Zoranom Bahtijarevićem.

Sudionici sastanka složili su se da treba izgraditi novu dječju bolnicu, međutim zbog administrativnih potreba oko tako velikog ulaganja, pripreme natječajne dokumentacije, projektnih zadataka, planova izgradnje, ishođenja dozvola i ostalih nužnih postupaka, zaključeno je kako će se prvo pristupiti potrebnim zahvatima na postojećoj lokaciji dječje bolnice.

Kako bi se što prije mogao raspisati natječaj za projektnu dokumentaciju, a potom i za građevinske radove na novoj Nacionalnoj dječjoj bolnici, pristupit će se prikupljanju dokumentacije te rješavanju svih administrativnih zadataka. Nova bolnica bit će izgrađena na već ranije predviđenoj lokaciji južno od KBC-a Dubrava. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene