Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Krovište zgrade izgorjelo u samo pet minuta

Deseci vatrogasaca na nogama zbog požara u centru Varaždina

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U središtu Varaždina sinoć je buknuo požar! Vatra koja je izbila u drvenoj nastambi - u trenu se proširila na stambenu zgradu. Krovište je potpuno izgorjelo, a na sreću u zgradi nije bilo stanara. U akciji gašenja ozlijeđen je 23godišnji mladić koji je pomagao vatrogascima.

Pročitajte i ovo Hitna pomoć, ilustracija Crni dan u Varaždinu Beba ozlijeđena u nesreći, a u drugom sudaru ozlijeđen dječak (12) Ilustracija konzumirali amfetamin Skandal u školi: Učenici se drogirali na nastavi, u školu upala policija i privela trojicu

Gusti oblak dima sinoć nad Varaždinom. Požar koji se iz drvene nastambe razbuktao na starom krovištu - na noge je digao 20-ak vatrogasaca. U strahu za svoju imovinu, mještani su se panično rastrčali po ulicama. No, unatoč dvosatnim naporima vatrogasaca, plamen je bio brži i vatra je progutala čitavo krovište.

Jutro poslije, očevid je još uvijek bio u tijeku. Zoran Vinceković s bratom je stigao među prvima na mjesto događaja, a dramatičnu akciju vatrogasaca snimio je i mobitelom. Prizor je, kaže, bio zastrašujuć. 'S lijeve strane zgrade počelo je buktati. Za pet minuta vam je sve gorjelo. Cijela zgrada', rekao je Vinceković. 'Vatrogasci su došli u roku 3 minute i počeli su gasiti. Na vrijeme su ugasili, jer vidim da je samo krov uništen', dodao je njegov brat Ivo.

Prilikom gašenja stradao 23-godišnjak, materijalna šteta još se utvrđuje

U akciji gašenja ozlijeđen je i 23-godišnji mladić koji je priskočio u pomoć. Vatrogasna cijev udarila ga je u lice zbog čega je završio u bolnici. Trenutačno je na kućnoj njezi, a materijalna šteta tek se utvrđuje. 'U potpunosti je izgorjelo krovište nevedene zgrade, dok su oštećene zgrade susjedne s lijeve i desne starne, od kojih je jedna zgrada prve gimnazije Varaždin', kazala je Marina Kolarić, glasnogovornica PU varaždinske.

Oštećena su i dva automobila. A na sreću sve je prošlo bez žrtava. U trenutku požara u zgradi nije bilo niti jednog stanara. Riječ je o staroj zgradi u kojoj su uglavnom poslovni prostori. Što je uzrok požara teško je nagađati. Zbog lošeg vremena, očevid se nastavlja i sutra, no tek kad se ohladi požarište, znat će se više detalja.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene