Obavijesti Video Pretražite Navigacija
U velikoj policijskoj akciji

FOTO Pali zagorski proizvođači ilegalnog oružja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sinoć je u koordiniranoj akciji policijskih uprava Zagrebačke, Krapinsko-zagorske i Varaždinske te državnog odvjetništva i USKOK-a, pod sumnjom da su se duže vrijeme bavili ilegalnom proizvodnjom i preprodajom oružja i eksploziva, uhićeno 11 osoba.

Uhićenu skupinu policija je pratila više mjeseci, a nakon sinoćnjeg uhićenja po odobrenju nadležnih sudova pretražene su im kuće, automobili i vikendice. 'U 16 pretraga uhićeno je 11 osoba, dok je jedna u bijegu', rekao je načelnik Policijske uprave Krapinsko-zagorske Jakob Bukvić.

Pročitajte i ovo Rusi moćnim oružjem otežavaju Ukrajincima na bojišnici Objavili i snimku VIDEO Rusija krenula u masovnu proizvodnju zastrašujućeg oružja: "Zapad nema pojma što se događa, mogu razoriti bilo koji europski grad" Proizvodnja streljiva Povećanje proizvodnje streljiva Europska komisija usmjerila milijarde eura za jačanje zajedničke europske obrane

'U tijeku same akcije pretragama domova i drugih objekata pronađena je veća količina oružja, streljiva, eksploziva i droga. U realizaciji same akcije sudjelovalo je više od 100 djelatnika kriminalističke, temeljne i interventne policije. Akciju možemo ocijeniti uspješnom', istaknuo je Bukvić.

>>Više osoba uhićeno zbog ilegalne proizvodnje i prodaje droga i

Uz puške, pištolje i prigušivače ručne izrade i 5 tisuća komada streljiva pronađene su i veće količine eksploziva i droge, rekao je voditelj kriminalističke službe PUKZ Kristijan Potočki.

Zaplijenili smo oko 6 kilograma eksplozivna, 2 trotilna metka, 850 grama plastičnog eksploziva, 4,8 grama eksploziva TNT i 28 elektrodetonirajućih kapica. Zaplijenili smo i određenu količinu opojne droge i to 15 grama kokaina, 167 grama amfetamina te 120 grama marihuane", pobrojao je Potočki.

Imena uhićenih nisu se mogla doznati, iako je otkriveno da su trojica već služila zatvorske kazne i od ranije su poznati po ilegalnog izradi i trgovini oružjem, pa se slučaj može povezati s otprije poznatom obitelji iz zagorskog Novog Golubovca. (Media servis)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene