Obavijesti Video Pretražite Navigacija
relikt prošlosti

Demokratski savez Srba: Šešeljev incident štetan je za položaj Srba u Hrvatskoj

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Demokratski savez Srba smatra štetnim postupak Vojislava Šešelja koji je u Beogradu zgazio hrvatsku zastavu i izvrijeđao članove službene delegacije Hrvatskog sabora.

Iz Demokratskog saveza Srba priopćenjem su se osvrnuli na incident kojeg je u Beogradu izazvao Vojislav Šešelj gazeći hrvatsku zastavu i vrijeđajući članove izaslanstva Hrvatskog sabora.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna 'Mi nećemo biti filijala' Hrvatska dobila novu stranku - osnovan DSS Slika nije dostupna Rasprava o Šešelju Zastupnik u srbijanskom parlamentu: 'Političari iz Zagreba svađaju hrvatski i srpski narod'

U priopćenju se kaže da taj incident smatraju "štetnim kako za položaj srpske zajednice u Hrvatskoj tako i za odnose između dvije države, a čiji napredak je nesumnjivo potaknut nedavno povećanim dijalogom".

Dodaju kako vjeruju da da postoje razmišljanja kod pojedinih pripadnika srpske zajednice u Hrvatskoj i Srbiji koji u ovakvim ispadima pronalaze svoju satisfakciju za stradanje koje su pretrpili u posljednjem ratu, a za koje odgovornost pripisuju režimu u Zagrebu.

"Za ovakvu vrstu simpatija nažalost odgovornost snose i mnoge vladajuće garniture koje su ostavile svojim građanima hipoteke neriješenih ratnih zločina, protjeranog stanovništva sa njihovogvjekovnog ognjišta, ogromne štete u uništenim i obezvrijeđenim materijalnim dobrima. Unatoč svemu, mislimo da ponašanja vezana uz ovaj incident velika većina pripadnika srpske zajednice vidi kao relikt prošlosti, ne doživljava ozbiljno i ne misli da ona treba da budu u fokusu politike dviju država", kaže se u priopćenju kojeg potpisuje Srđan Milaković, predsjednik DSS-a.

DSS je siguran da Srbi koji žive u Hrvatskoj žele da odnosi Hrvatske i Srbije budu sve bolji te da se o svim otvorenim pitanjima razgovara na zreo i odgovoran način, na dobrobih svih građana.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene