Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nakon premještanja ploče

Demokratski savez Srba poziva SDSS da izađe iz Vlade: "Nanose sramotu cijeloj srpskoj zajednici"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Politička stranka Demokratski savez Srba ocijenila je u u petak da je premještanje spomen-ploče poginulim pripadnicima HOS-a s pozdravom "Za dom spremni!" iz Jasenovca u Novsku "potpuno neprihvatljiv, sramotan čin"

Pozvali su predstavnike SDSS-a da izađu iz koalicijske vlade te da time, kako navode, "bar malo umanje sramotu koju nanose cijeloj srpskoj zajednici".

Pročitajte i ovo Novi zakon, strože kazne: Ilustracija - 1 Reakcije Strože kazne za isticanje ustaških simbola, suci poručuju: "Ovo je hvalevrijedan potez" HOS-ova 9. bojna proslavila 31. obljetnicu - 4 HOS-ova obljetnica U Splitu se orio Thompson i "Za dom spremni", Skejo postao vitez: "Predsjednik bi naše svetinje bacio na smetlište"

DSS smatra da je premještanje spomen-ploče protivno načelima na kojima počivaju suvremena društva. U priopćenju za javnost, koje potpisuje Glavni savjet DSS-a, navodi se da to "zadire u temelje države i društva i unosi nemir svim građanima koji već godinama čekaju da vide tračak nade da život u Hrvatskoj ima perspektivu".

"Među tim građanima negdje na kraju se nalaze i pripadnici srpske zajednice koji su još jednom teško razočarani postupcima predstavnika najviše državne vlasti. Strašna je pomisao da među onima koji odlučuju o našoj budućnosti nema nikoga tko ima hrabrosti boriti se za bolje društvo i obračunati se s kosturima prošlosti", smatra DSS.

Ocjenjuju da je sudjelovanje u toj vlasti predstavnika srpske zajednice iz redova SDSS-a i drugih manjina "izrazito ponižavajuće", ali da "to više nikoga ne iznenađuje". (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene