Obavijesti Video Pretražite Navigacija
PREKLAPAJU SE DATUMI

"Deložacija" uoči važne utakmice: Hoće li se Hajduku na koncu ipak isplatiti Ultra?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Do početka najvećeg glazbenog događaja u Dalmaciji, festivala Ultra Europe, ostalo je manje od mjesec dana. No ugovor o najmu stadiona Poljud još nije potpisan. Iz Hajduka negoduju što se termin Ultre preklapa s važnom utakmicom koju zbog toga neće moći igrati na Poljudu.

Ultra Europe, najveći glazbeni događaj u Dalmaciji, održava se od 14. do 16. srpnja na stadionu Poljud u Splitu, no dan prije održava se i važna utakmica Europske lige. Umjesto na Poljudu, Hajduk će je odigrati u Dugopolju.

Pročitajte i ovo VAR Uvjerljiv odgovor Mislite li da je suđenje u HNL-u pristrano? Evo kako ste glasali u Dnevniku Nove TV Slika nije dostupna Ultra Europe Festival Ultra Europe Festival - Pogledajte kako je bilo na otvorenju!

O šteti za Hajduk predsjednik kluba Ivan Kos nije želio. Ugovor o najmu Poljuda, kaže, još nije potpisan.

"Financijski projekt je i stvar pregovora. Nama je problem izmještanje momčadi na drugi stadion. Praktički domaću utakmicu igrate "u gostima", ali spremni smo podviti leđa zbog opće koristi", kaže Kos. 

Iz Ultre odgovaraju da su u intenzivnim razgovorima s njihovim lokalnim partnerima. "Činimo sve kako bismo što prije riješili preostala otvorena pitanja te možemo potvrditi da održavanje petog izdanja festivala Ultra Europe nije upitno jer smo na tragu dogovora", poručuju iz tvrtke MPG Live, organizatora Ultra Europe festivala. 

Kos kaže da je Hajduku nezgodno to što se termini preklapaju. "Datumski jednako pada nama vrlo bitna europska kvalifikacijska utakmica i datum Ultre", kaže Kos.

Tu je i pitanje poljudske infrastrukture, travnjaka. Najam stadiona do sada je plaćan oko milijun kuna.

Financijski učinak Ultre na Split i Dalmaciju je velik. Organizatori se nadaju da će zajedno sa partnerima pronaći rješenje kako bi festival zadržali u Splitu i idućih godina. Sve novosti će kažu objaviti do kraja mjeseca.

Zbog Ultre je u gradskoj upravi održan sastanak. Gradonačelnik je poručio kako je interes Hajduka u ovom projektu u potpunosti zaštićen. Krajem tjedna očekuje se konačan dogovor oko održavanja Ultre.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene