Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Dekan riječkog Filozofskog fakulteta Predrag Šustar pristupio HDZ-u

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dekan riječkog Filozofskog fakulteta Predrag Šustar pristupio je HDZ-u.

Na današnjem predstavljaju u stranci  dekan riječkog Filozofskog fakulteta Predrag Šustar rekao je kako je u Hrvatskoj došlo vrijeme za pozitivne emocije.

'Hrvatskom previše vladaju negativne emocije i došlo je vrijeme za pozitivne emocije. To je naša politička odgovornost', istaknuo je Šustar na konferenciji za novinare u središnjici HDZ-a.

Ističući kako svatko iz svoga kuta treba pridonijeti izgradnji Hrvatske, Šustar je rekao da će u svom radu doprinjeti što boljem razvoju znanosti i visokog obrazovanja te međunarodnoj suradnji stranke. Važnim je istaknuo i suradnju sa hrvatskom dijasporom koja, kako je rekao, ima ogroman kapital.

Pročitajte i ovo Gordan Jandroković Za Dnevnik Nove TV Jandroković o uvjetima DP-a: "Tražit ćemo kreativna rješenja. Raskol u Mostu? Nisam iznenađen, puno je tu ega u malo prostora" Tomislav Tomašević formiranje vlasti i EU izbori Tomašević o Plenkoviću: "Meni je to izraz slabosti i nesigurnosti." Uputio je poruku i SDP-u

>>Opačić: Iza referenduma i nereda u Vukovaru stoji HDZ!

'Upravo znanost i obrazovanje povezuju sva tri elementa', kazao je.

Potpredsjednik HDZ-a Damir Jelić je istaknuo da je Šustar svojim radom pokazao kako može biti moralna vertikala mladim ljudima, koji sve više pristupaju HDZ-u, da vide smislenost i budućnost u Hrvatskoj. Važnim drži i Šustarov doprinos stranci kroz Odbor za znanost kao i u radu riječkog HDZ-a i u Primorsko-goranske županije.

Predsjednik primorsko-goranskog HDZ-a Oleg Butković je rekao da se danas u Rijeci i Primorsko-goranskoj županiji, usprkos SDP-ovoj vlasti, ništa ne događa jer su odustali od svih infrastrukturnih, prometnih i projekata u znanosti. Upravo će, dodao je, Šustar svojim znanjem u području znanosti pomoći Rijeci i Primorsko-goranskoj županiji.

Negirao je i da je HDZ onakav kakvim ga u svojim izjavama prikazuje SDP-ovac Željko Jovanović. 'Ono što Jovanović govori o HDZ-u govori o njemu. Više ga nitko u Hrvatskoj ne sluša, pa niti u SDP-u jer nije izabran ni za potpredsjednika riječkog SDP-a', kazao je Butković.

Na pitanje kako to da je prešao u HDZ iako je na prošlim lokalnim izborima bio na listi Hrvatskih laburista, Šustar je odgovorio da je klubu vijećnika Hrvatskih laburista u riječkom Gradskom vijeću dao na raspolaganje svoj mandat. Napominjući da je njegov ideološki profil više demokršćanski, naveo je kako smatra da je njegov angažman u HDZ-u primjereniji njegovu političkom profilu. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene