451435
451435
451435
451435
451435

Dekan Filozofskog o statusu Glasnovića i kada će se na fakultetu smiriti situacija

  • , 25.09.2016., 13:38
  • Autor:
  • komentara

Dekan Filozofskog Vlatko Previšić progovorio o situaciji na fakultetu i statusu saborskog zastupnika Željka Glasnovića koji je sasuo brojne uvrede na račun studenata koji traže upravo Previšićevu ostavku.

 
 
 
 
Vlatko Previšić na promociji (Anto Magzan/PIXSELL)
Vlatko Previšić na promociji (Anto Magzan/PIXSELL)

Na zagrebačkom sveučilištu promovirano je novih 264 doktora znanosti i umjetnosti.
Promocija se odvila u sjeni događanja na Filozofskom fakultetu, gdje dio studenata prijeti blokadom fakulteta ukoliko dekan Vlatko Previšić ne odstupi.

Rektor Boras poručio je kako čeka pravna mišljenja, a dekan Previšić, koji je ipak pristao odgvoriti na nekoliko pitanja Nove TV, kratko se osvrnuo na političke reakcije na status Željka Glasnovića, ali i smirivanju tenzija na fakultetu.

Na pitanje kada će se smiriti situacija na Filozofskom, dekan odgovara: 'Ja želim da se to sve smiri, nisam ni napravio nemire. Samo sam radio svoj posao'.

Kad je riječ o statusu Željka Glasnovića koji je izazvao brojne reakcije političkih stranaka i pojedinaca, Vlatko Previšić odgovara: 'Ajoj. Samo sam vidio status. Ja se političkim prepucavanjima s bilo koje strane neću baviti. Politike nema na fakultetu i neće je biti, ne treba je biti. Ja se svakako neću time baviti'.

Sličnog je razmišljanja i rektor Zagrebačkog sveučilišta Damir Boras koji je Glasnovićeve poruke komentirao riječima:

'Pokazuje se da kad se uplete politika, onda dolazi do nepotrebnih stvari. Nije mi drago što sam to čuo, naravno, to sam mogao shvatiti kao reakciju, ali u svakom slučaju politici nije mjesto na sveučilištu.'

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se