Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Priprema tehničkog rebalansa

Dečki, trošite naš novac, naše vrijeme!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tehnički ili ne sljedeći tjedan imat ćemo rebalans. Ili država je opet trošila više nego što smije i može. Manje je bitno je li to 200, 300 ili 400. Trošili su ono što nemamo i nismo zaradili. I sada je ministar financija proglasio 'auzmeš' i krenuo preslagivati proračun.

A gdje je problem? Mnogi ministri zapravo nisi ni bili svjesni da su postali ministri, da je kampanja završena odavno. Možda kumica s placa nije znala stanje financija, nije imala plan i ideju, ali netko tko je želio toliko biti ministar, mogao je imati ideju i plan.

Da nitko nije znao jesu li svi računi plaćeni i svi dugovi prikazani. To ih tek dijelom može amnestirati, ali ne i osloboditi političke odgovornosti da neki jednostavno nisu dorasli funkciji ministra

Pročitajte i ovo Hrvatski sabor sa 77 glasova Sabor izglasao rebalans proračuna, vladajuće podržao i Hrelja: "Ja sam ubrzivač procesa" Hrvatski sabor Četverosatno izjašnjavanje Vlada odbila sve amandmane o rebalansu proračuna oporbenih zastupnika i klubova, dolazi i do promjene u zastupničkim redovima

>> Ministar Linić sljedećeg tjedna predstavlja proračun za 2013. godinu

Ratko i Slavko negativci, a ostali dijele milodare
Ministri su najbolji primjer mentaliteta Hrvata. Svi bi se mijenjali i odricali, ali ako sve to ne počinje od njih, već od drugih. A takvi su i ministri. Svi bi htjeli biti popularni i ne bi se ni kune željeli odreći. A onda su tu Ratko i Slavko kao negativci koji igraju svoju utakmicu života ne želeći se dopasti, već odraditi posao. Što god netko mislio o njima, zapravo oni su jedini prvi shvatili i što ih čeka, što će raditi i da im se na kraju dana neće pljeskati.

>> Svaki građanin je za ceste i željeznice lani dao 1.266 kuna, a još su u minusu!

Premijer kao medijator
No u konačnici sve je to problem Zorana Milanovića. Premijer nije ministar svakog ministarstva, ali opet očito se pokazao kao osoba koja ili ne želi ili ne može neke svoje ministre dovesti u red. Svi su znali da za potrošiti imaju 100 kuna pa i premijer, ali se nekolicina njih pravila „naivna“ misleći da će se kao i posljednjih 20 godina moći potrošiti 120 kuna i nikome ništa.

Fajrunt
Sada se zapravo ne vodi bitka za 2012. i kraj proračunske godine, već 2013. i spašavanje državnih financija, rejtinga te pokušati izaći iz ponora. Bit će teška, financijski na granici izdrživosti državne, ali i blagajne svakog pojedinca u zemlji. A hoćemo li kao zemlja uspjeti – ne zna se. Lako što ne znamo mi, ali ne znaju ni oni!

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene