Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sastanak mirenja

Debeljak odlučio: Umjesto suspenzije, radnicima Brodosplita opomena pred otkaz

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Održan je 'sastanak mirenja' u Ministarstvu rada i mirovinskoga sustava s predstavnicima uprave Brodosplita i sindikata.

Nakon sastanka je priopćeno da će Uprava povući odluke o suspenziji sindikalnih povjerenika i radnika te navedene odluke zamijeniti opomenama pred otkaz ugovora o radu.

Uprava Brodosplita: Ministarstvo rada destabilizira situaciju u splitskom brodogradlištu!

'Sudionici sastanka su se složili da je uspostava konstruktivnog socijalnog dijaloga u Brodosplitu poželjan preduvjet za učinkovito restrukturiranje. Sindikati su osudili prosvjede, kao i ostale radnje koje nisu u skladu s aktima poslodavaca te zakonskim propisima, a događale su se 16.10. i 17.10. 2013. u Brodosplitu', stoji u priopćenju Sindikata i Uprave.

Priopćeno je i da Sindikati podržavaju sve aktivnosti koje Uprava provodi, a koje se odnose na jačanje Brodosplita i očuvanje radnih mjesta te mjere Uprave u provođenju restrukturiranja.

Podsjetimo, ministar Mirando Mrsić pozvao je sindikate i upravu na sastanak kako bi Uprava povukla odluku o otkazima za 13 radnika koji su sudjelovali u listopadskim prosvjedima u splitskom škveru. Na mirenje u Ministarstvo stigli su vođe sindikata, te vlasnik Brodosplita Tomislav Debeljak i član uprave Darko Papo.

Pročitajte i ovo Ivan Anušić na potpisivanju ugovora oko Black Hawka - 8 OBALNI OPHODNI BRODOVI Ugovori su potpisani prije deset godina, do sada smo dobili jedan brod. Anušić sada najavljuje nove rokove izgradnje Slika nije dostupna Radnička prava Sindikati pozivaju Mrsića da organizira sastanak zbog Brodosplita

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene