Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Bogato iskustvo u MUP-u

Tko je Davor Blažević Tigar?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Novoimenovani zamjenik ministra unutarnjih poslova Davor Blažević "Tigar", ima bogato radno iskustvo u MUP-u.

Davor Blažević "Tigar" (45), novi je zamjenik ministra unutarnjih poslova Vlahe Orepića. Blažević je diplomirani inženjer prometa, rođen 12. rujna u Šibeniku. Oženjen je i ima jedno dijete.

Pročitajte i ovo Ivan Anušić novi ministar obrane Aktualni župan Tko je novi ministar obrane: Najmoćniji čovjek Slavonije u vlasništvu ima kuću, stari BMW vrijedan 16.000 eura... Branko Bačić (HDZ) Branko Bačić Branko Bačić novi je ministar zadužen za obnovu: Već je jednom bio ministar graditeljstva, visoko je pozicioniran u HDZ-u

Novi zamjenik ministra diplomirao je na Fakultetu prometnih znanosti 2006. godine te ima bogato radno iskustvo na raznim poslovima u MUP-u.

Od stranih jezika, Blažević u svojem životopisu navodi samo pasivno znanje engleskog jezika, a od računalnih vještina ističe poznavanje rada u "Windows okruženju i softverskom paketu MS Office".

Blažević posjeduje vozačke dozvole B, C i E kategorije, a od hobija kojima se bavi, istaknuo je borilačke vještine.

Blažević je i višestruko odlikovan hrvatski branitelj, s činom pričuvnog satnika pješaštva OSRH, kojeg mu je dodijelio pokojni predsjednik dr. Franjo Tuđman, 7. svibnja 1994. godine. Od odlikovanja, Blažević ima odlikovanje Reda Nikole Šubića Zrinskog, Spomenicu Domovinskog rata, Spomenicu Domovinske zahvalnosti, medalju za iznimne pothvate, te medalje "Oluja" i "Bljesak".

Radni vijek je započeo u PU šibensko-kninskoj između 1992. i 1994. godine, a dosadašnji vrhunac mu je rad u kabinetu ministra unutarnjih poslaova 2012. godine, na poslovima savjetnika ministra za policiju te voditelja projekta.

Blažević je nekada bio tjelohranitelj Ive Sanadera, a za vrijeme Ranka Ostojića bio je na čelu Uprave za posebne poslove sigurnosti.

Ostojić ga je s te pozicije maknuo nakon što je Blažević uhvaćen kako na Badnjak 2011. godine, Ivi Sanaderu, koji tada više nije bio premijer, te protiv kojeg su se već vodili procesi za korupciju, dostavio bakalar i to ne u Sanaderovu kuću već kod njegovog odvjetnika Gorana Suića.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene