Obavijesti Video Pretražite Navigacija
"Farbanje trule jabuke"

Davor Bernardić: "Svi su sve znali, Marić je duboko upleten u Agrokor"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik SDP-a Davor Bernardić komentirao je napise Nacionala o tome da je ministar financija Zdravko Marić znao za situaciju u Agrokoru.

Poručio je "kako su svi sve znali, pa tako i sam Marić".

"To za nas nije nikakva nova vijest, oni su sve znali i zato smo tražili smjenu Marića. Bit će zanimljivo što će reći premijer Plenković nakon ovih novih jasnih i nedvojbenih informacija da je Marić duboko upleten u Agrokor", rekao je predsjednik SDP-a Davor Bernardić.

Pročitajte i ovo Ivan Turudić Vrući krumpir DORH je ponovno sklon skupim stranim vještacima. Dnevnik Nove TV doznao sve o ponudi hrvatskih stručnjaka Slika nije dostupna objavio i e-mail Todorić najavio kaznenu prijavu protiv ministra Marića i Tonćija Korunića: "Ovo je čisti dokazani kriminal nevjerojatnih razmjera"

Na pitanje zašto je premijer 'grčevito' branio Marića, Bernardić zaključuje da očito nešto skrivaju te da građani moraju znati pravu situaciju.

"Očito je da se u situaciji i krizi u Agrokoru nešto skriva jer do danas nema niti jednog podatka o tome što se događa u kompaniji. Vlada i izvanredna uprava u Agrokoru pokušavaju situaciju prikazati smirenom i sređenom. Farbaju tu trulu jabuku izvana da bi se činila jestivom, ali svi znamo da je trula. Prema podacima s kojima se u javnosti raspolaže, prihodi Agrokora pali su oko 9 %, a po nekim prognozama to je još dramatičnije. To znači da je bez plaćanja kamata mjesečna rupa u Agrokoru 200 milijuna kuna, to je nemoguće pokrpati", tvrdi Bernardić  razgovoru za Media Servis.

Ponovio je da je na premijeru da objasni misli li i dalje da Marić nije bio upoznat sa situacijom u Agrokoru.

"Možda i ovo izrelativizira, ne bi me čudilo", rekao je šef SDP-a za Media servis.

Zaključio je kako je situacija krajnje ozbiljna i da se ne smije podcijeniti jer građanima zbog Agrokora visi mač nad glavom.

Podsjetimo, premijer Plenković i danas je branio ministra Marića poručivši kako je riječ o reciklaži rasprave od prije nekoliko mjeseci. Ministar Marić demantirao je tvrdnje Nacionala te kazao kako je riječ o udaru na njega i Vladu.
 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene