Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Program predstavio u Vukovaru

Bernardić: "Mladi zaslužuju da predstavljaju promjenu"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Davor Bernardić predstavio je izborni program u Vukovaru.

Jedan od kandidata za predsjednika SDP-a, Davor Bernardić, predsjednik zagrebačke organizacije stranke, predstavlja svoj izborni program s kojim želi dobiti povjerenje i glasove stranačkih kolega.

Konkurencija za nasljednika Zorana Milanovića je velika pa će tako Bernardić odmjeriti snage s još devet kandidata - Orsatom Miljenićem, Rankom Ostojićem, Toninom Piculom, Gordanom Sobol, Karolinom Leaković, Vesnom Škulić, Domagojem Hajdukovićem, Kristijanom Mohorovićem i Dušanom Polovinom.

Pročitajte i ovo Peđa Grbin "panika patuljastog diktatora" Grbin oštro po Ustavnom sudu: "Pričao sam s Milanovićem, imamo plan C. Popišali su se na sve nas" Ustavni sud odlučio o Zoranu Milanoviću (Na slici Miroslav Šeparović, predsjednik Ustavnog suda) Dva dana nakon izbora Ustavni sud: "Milanović ne može biti ni mandatar ni predsjednik Vlade ni ako podnese ostavku"

Riječki SDP-ovac i primorsko-goranski župan Zlatko Komadina došao je Bernardiću dati svoju podršku.

"Pobijedit ćemo", poručio je i dobio veliki pljesak. "Svjesni smo da smo kao stranka otišli u poprilično krivom smjeru. Zadnji put dobili smo 40 posto glasova i mislim da smo na najboljem putu da kolega Bernardić dođe do onih 51 posto. Bernardić nije floskula, on je za promjene i od njih nije odustajao. Doduše, ima tu i palih boraca, poput Rajka Ostojića i mene', kazao je.

"Moje crveno srce danas je puno", poručio je Bernardić na početku. "Slavonija je danas nerazvijena i siromašna. Socijaldemokracija joj je potrebna kao i ostalim područjima koja nisu dobila priliku da se razviju. I zato svoj program predstavljam ovdje.'

Naglasio je da se SDP mora pripremati za lokalne izbore. Najavio je i nova pravila u SDP-u, odnosnodviej najvažnije komponente kako je rekao, a to su odgovornost prema članovima stranke i prema onima koje SDP predstavlja.

Naglasio je kako su najveća snaga SDP-a ljudi.

"Mladi zaslužuju da predstavljaju promjenu koja je Hrvatskoj potrebna. Želja mi je vratiti u SDP hrabrost, samopouzdanje i prijateljstvo. Samo tako postat ćemo velika i snažna obitelj koja u Hrvatskoj može odgovoriti na sve izazove. Pozivam vas da krenemo zajedno u desetljeće socijaldemokracije u Hrvatskoj. Idemo!", poručio je Bernardić što je popraćeno skandiranjem: "Bero! Bero!"

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene