Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Reakcija oporbe

Davor Bernardić: ''HDZ je jednako Agrokor, to je svima jasno''

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik SDP-a Davor Bernardić komentirao je posljednja zbivanja oko Agrokora.

''Dobro je da je DORH napokon reagirao. Nadam se da se uhićenjima članova uprave neće zaustaviti samo na njima nego da će se istraga proširiti na institucije koje su pomogle Todoriću oko Agrokor balona koji je preplavio Hrvatsku'', rekao je lider oporbe Davor Bernardić obraća se javnosti vezano za slučaj Agrokor.

Pročitajte i ovo Propusti u slučaju Agrokor - 4 glavna državna odvjetnica Što će utvrditi Hrvoj Šipek o propustima u slučaju Agrokor? "Ne može Državno odvjetništvo reći da nije na vrijeme upozoreno" Ivica Todorić Slučaj Agrokor Todorić se obratio javnosti nakon pada ključnog vještačenja: "Sve im se srušilo"

''Očekujem brzu istragu i sudski proces. Najgore što se može dogoditi je da se dogodi trakavica koja će se završiti bez ikakve osude ili guljenjem krumpira koje smo već mogli vidjeti. Napravi se predstava za javnost, teatralno hapšenje, ljudi iz DORH-a odrade svoj posao, a stvar se zaustavi na pravosuđu'', kaže Bernardić.

''Ovo je još jedan dokaz da povjerenstvo treba početi svoj rad, jer nama je u interesu da se istina istraži što prije, tko je sudjelovao u radu'', rekao je lider oporbe.Smatra da istražno povjerenstvo treba među prvima ispitati premijera Andreja Plenkovića.

''Moram upozoriti na apsurd. Vlada je dala Todoriću šest mjeseci da sastavi obranu, on istupa i optužuje Vladu'', kaže te dodaje: ''Pozivam Plenkovića da odgovori je li nakon pisanja lex Agrokora bilo sastanaka Todorića s predstavnicima Vlade.''

''Todorić je aktivirao lex Agorkor, zakon koji je za njega pripremio premijer Plenković.'', rekao je Bernardić. ''HDZ je jednako Agrokor, to je svima jasno'', zaključuje.

Podsjetimo, zbog slučaja Agrokor počeli su pretresi DORH-a na više lokacija. Za sada su uhićeni Ivan Crnjac, Tomislav Lučić, Piruška Canjuga, Ljerka Puljić, Damir Kuštrak, Mislav Galić i Marijan Alagušić.

Privedeni su i Hrvoje Balent te Alojzije Pandžić. DORH je priopćio da su ishodili naloge suca istrage za provođenje pretraga kod 15 osoba, ne navodeći njihova imena

Nije poznato gdje se nalazi Ivica Todorić, njegova odvjetnica Jadranka Sloković je poručila kako ''nije u bijegu''. Rano ujutro dvorac je napustio Ante Todorić, otac Ivice Todorića. Ante Todorić, sin Ivice Todorića, nalazi se u Londonu odakle je poručio kako je dostupan istražiteljima, te se spreman vratiti u Hrvatsku na njihov poziv.

Ivica Todorić nakon početka pretresa oglasio se na blogu, te poručio kako ''je riječ o političkom procesu''. Prema neslužbenim informacijama na terenu je oko 300 policijskih službenika, a navodno je izdano više od 60 naloga za pretres.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene