Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nakon ostavke Karamarka

Darko Milinović otkrio kakvog predsjednika želi lički HDZ

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
HDZ-ovac Darko Milinović prije sastanka Predsjedništva stranke otkrio je tko je poželjan kandidat za novog lidera najveće hrvatske stranke.

Budući da je danas Tomislav Karamarko podnio ostavku na mjesto predsjednika HDZ-a, netko ga treba zamijeniti. Poduža je lista onih koji bi to željeli i onih o kojima se priča kao izglednim kandidatima na tom mjestu.

Pročitajte i ovo Stevo Pendarovski i Gordana Siljanovska-Davkova Biraju predsjednika Izborni dan u Sjevernoj Makedoniji, jedan kandidat u prednosti Andrej Plenković i Tomislav Karamarko - 1 zakuhalo pred izbore Povratak otpisanog? Komunikacijski stručnjak o neočekivanom gostu na skupu HDZ-a i novom sloganu

Prije nego je počeo sastanak Predsjedništva HDZ-a, pred mikrofone novinara stao je najpoznatiji lički HDZ-ovac Darko Milinović. Kazao je kakav bi trebao biti idealan kandidat za predsjednika te stranke za 10.000 birača njegova kraja.

'Lički HDZ na čelu HDZ-a želi imati istinskog domoljuba, istinskog HDZ-ovca, čovjeka koji ima mentalitet pobjednika, koji zna kako stranka treba funkcionirati, koji je prihvatljiv općoj javnosti, koji će znati HDZ povesti u iduće pobjede', rekao je Darko Milinović te dodao kako HDZ sebi u ovom trenutku ne smije dopustiti pogreške.

Kako je među izglednim kandidatima najspominjanije ime eurozastupnika Andreja Plenkovića, Milinović je komentirao kako i Plenković i svi koji se spominju imaju dobre karakteristike i bili bi dobri kandidati. O svojim ambicijama za tu poziciju nije se želio izjasniti - nije niti potvrdio niti opovrgnuo da i sebe vidi kao mogućeg predsjednika HDZ-a.

 

'Želim još jednom napomenuti da ne smijemo podleći pritisku medija koji žele eventualno promovirati nekoga od nas za čelnoga čovjeka HDZ-a, HDZ-ovci će odlučiti tko će biti ta osoba, a deset tisuća članova HDZ-a ličko senjske županije su pripravni, na nogama su i izabrat će najboljeg kandidata", izjavio je Milinović.

Duguje li nešto Karamarku - pitala ga je novinarka Dnevnika Nove TV Ivana Pezo Moskaljov. 'Ne dugujem Karamarku ništa. Što bih mu ja dugovao?', rekao je Milinović, objašnjavajući kako je tijekom proteklih dana kada se činilo da mu daje podršku samo 'poštovao i čuvao dignitet instituta predsjednika stranke'.

HDZ se kao i sve stranke, nakon odluke o raspuštanju Hrvatskog sabora 15. srpnja, priprema za izbore, pa je veoma važno da što prije izaberu najboljeg kandidata koji će ih voditi u izbornoj kampanji.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene