Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Darko Milinović odrekao se dnevnica u korist zaklade Ane Rukavine

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iz Zaklade Ana Rukavina priopćeno je danas da se ministar zdravstva i socijalne skrbi Darko Milinović odrekao svojih dnevnica s osnove putnih naloga u korist Zaklade.

Ministarstvo zdravstva i socijalne skrbi putne troškove, koje obračunava temeljem putnih naloga Ministarstva, uplaćivat će na račun Zaklade.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna HSS osnovao organizaciju 'Hrvatski sokol' - braniteljska organizacija HSS-a Slika nije dostupna Za zakladu Ana Rukavina Jacques Houdek zbog gubitka prtljage postao Djed Božićnjak

Iz Zaklade također ističu kako je zahvaljujući velikoj Milinovićevoj podršci i angažmanu potpisan sporazum između Kliničkog bolničkog centra (KBC) Zagreb i Zaklade o tipizaciji uzoraka, a također su dobivena i prijeko potrebna sredstva, pa se do kraja godine očekuje 8.000 tipiziranih uzoraka.

Registar potencijalnih darivatelja danas broji 31.347 donatora, od čega je do sada tipizirano 3.413 uzoraka.

Krajem travnja KBC Zagreb upisao je 2.657 dobrovoljnih darivatelja koštane srži u svjetski Registar (Bone Marrow Donor Registry), što je veliki korak u ostvarenju ciljeva Zaklade.

Iz Zaklade podsjećaju kako su u ožujku pokrenuli akciju "Kuna za kap života", kojom se prikupljaju sredstva za tipizaciju do sada prikupljenih uzoraka krvi i nabavu potrebnih medicinskih uređaja za Hrvatski registar dobrovoljnih darivatelja koštane srži i matičnih stanica.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene