Obavijesti Video Pretražite Navigacija
VIŠE OD 100 INTERVENCIJA

Kaštelanski vatrogasni zapovjednik nakon jakog nevremena: "Stariji kolege kažu da ovako nešto nisu doživjeli"

Aktualno Galerija Darko Maretić - 1 Darko Maretić - 1 Foto: DNEVNIK.hr Darko Maretić - 2 Darko Maretić - 2 Foto: DNEVNIK.hr Mario Jurič Mario Jurič Foto: DNEVNIK.hr Posljedice poplava u Kaštelima - 3 Posljedice poplava u Kaštelima - 3 Foto: DNEVNIK.hr +1 Posljedice poplava u Kaštelima - 2 Galerija 1/6 >>
Za Dnevnik Nove TV u ponedjeljak se uživo iz Kaštela javio reporter Mario Jurič. On je izvijestio o štetama koje su nastale uslijed nevremena.

Mario Jurič u Kaštel Kambelovcu je za Dnevnik Nove TV razgovarao s vatrogasnim zapovjednikom operativnog područja Kaštela,  Darkom Maretićem.

Poprilična šteta nastala je uslijed nevremena i kišnih bujica, a najveća šteta zabilježena je u Ulici Put Kruševika u Kaštel Kambelovcu, iz koje se javio reporter Nove TV. Prvo su nastale rupe dok se ulica sanirala, a u ponedjeljak je priroda napravila kratere veće od jednog metra.

Darko Maretić stanje na terenu ocijenio je zadovoljavajućim te kazao kako ih je spasilo to što je kiša nakon nekoliko sati počela padati, još se radi na otklanjaju manjih poteškoća te ispumpavanju stambenih i gospodarskih objekata. U ponedjeljak je, kako je naveo, bilo više od sto intervencija.

"U toj ulici bilo je najgore, tako i u Kaštel Starome i Lukšiću. Uslijed radova na kanalizacijskoj i vodovodnoj mreži u Kaštelima priroda je odradila svoje – iskopala je nove kanale i procjepe, ljudi nisu mogli procijeniti dubinu, pa su upadali s vozilima", pojasnio je Maretić. Nada se da će tijekom utorka sve biti sanirano.

Pročitajte i ovo Posljedice olujnog nevremena u Dalmaciji SVE SLUŽBE NA TERENU Snažno nevrijeme poharalo Dalmaciju. Otvorile se rupe na kolnicima, odron na cesti, dio građana bez struje: "Nikad nije bilo ovako"

"Inače bude nevremena, u 20 godina koliko sam vatrogasac, stariji kolege kažu da ovakvo nešto nisu doživjeli, nisu imali toliki broj intervencija", naglasio je.

Pročitajte i ovo Posljedice olujnog nevremena u Dalmaciji SVE SLUŽBE NA TERENU Snažno nevrijeme poharalo Dalmaciju. Otvorile se rupe na kolnicima, odron na cesti, dio građana bez struje: "Nikad nije bilo ovako"

Na začepljenje šahtova uslijed bujica dodatno je utjecao i ljudski faktor. Vatrogasni zapovjednik uputio je poruku sugrađanima.

"Trebalo bi prilikom obrade poljoprivrednih površina taj otpad odlagati u polju, do 1. lipnja je dopušteno spaljivanje biljnog otpada. Posebno treba paziti da se ne baca po prometnicama i putevima, pa kad dođe kiša da se šahtovi ne začepe, kako ne bi opet došlo do poplava", poručio je Darko Maretić. 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

 


 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene