Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Za njih je to bilo očekivano

Darinko Kosor: Znali smo da će Bandić opunomoćiti Kusin

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik zagrebačke Gradske skupštine Darinko Kosor (HSLS) je izjavio kako je "očekivani rasplet" što je u četvrtak zagrebački gradonačelnik Milan Bandić za vrijeme privremene odsutnosti za poslove vođenja grada ovlastio zamjenicu gradonačelnika Vesnu Kusin, a te ovlasti oduzeo zamjenici Sandri Švaljek.

"Pa svi smo znali već zadnjih mjesec dana da će u nekom trenutku, kada to procijeni, gradonačelnik povući punomoć Sandri Švaljek i opunomoćiti Vesnu Kusin. Ne znam zašto se svi čude, pa to već mjesec dana svi znamo, samo je bilo pitanje dana", istaknuo je Kosor.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Slavko Kojić o gradonačelniku Bandić moli Boga: 'Želim što prije raditi svoj posao' Slika nije dostupna Bez tenzija Kusin: Prvo ću razgovarati sa Švaljek; Švaljek: o svemu sutra na 'presici'

Rekao je kako je gradonačelnik Bandić izabrao četvrtak, očito s namjerom kada se održava sjednica Gradske skupštine. "I to je to, ali ništa čudno i ništa ne očekivano", kaže Kosor.

'Bandićev potez je očekivan, no način je sramotan i nedopustiv'

Upitan kako će se situacija u gradu dalje razvijati, Kosor je rekao da koliko vidi "niti jedan klub gradskih zastupnika nema namjeru ići sa ostavkama i izazivati izbore za Gradsku skupštinu. Svi klubovi i većine i oporbe, ako ta većina uopće više postoji, to je sada nekakva fluktuirajuća većina od točke do točke, kao što se vidjelo na sjednici u četvrtak, nemaju namjeru ići sa ostavkama. Znači, svi gradski zastupnici očito ne žele davati ostavke i očito će Gradska skupština preživjeti", istaknuo je Kosor. Dodao je da što se tiče izbora za zagrebačkog gradonačelnika, da opet isto kao i prije, o tome isključivo odlučuje gradonačelnik Bandić.

Kosor pretpostavlja da će nakon lipnja biti izbori za gradonačelnika Zagreba i kaže da se za to treba pripremati.

Upitan znači li to da očekuje da će gradonačelnik Bandić dati ostavku, Kosor je odgovorio "apsolutno, pa nema on namjeru prepustiti nikome da vodi grad". "On vjeruje vjerojatno u sebe i misli da čak i iz pritvora može pobijediti na izborima", ocijenio je Kosor. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene