444815
444815
444815
444815
444815

HSLS I HDZ ZAJEDNO NA IZBORE 'Plan je pobijediti, pa s Mostom formirati većinu'

  • , 28.07.2016., 14:40
  • Autor:
  • komentara

Predsjednik HSLS-a Darinko Kosor potvrdio je u četvrtak da će HSLS na prijevremene parlamentarne izbore u rujnu izaći s HDZ-om u nekoliko izbornih jednica.

 
 
 
 
Darinko Kosor: Na izbore idemo s HDZ-om u nekoliko jedinica (Video: Vijesti u 14)
Darinko Kosor: Na izbore idemo s HDZ-om u nekoliko jedinica (Video: Vijesti u 14)

Predsjednik HSLS-a Darinko Kosor potvrdio je u četvrtak da će HSLS na prijevremene parlamentarne izbore u rujnu izaći s HDZ-om u nekoliko izbornih jednica i izvijestio da su sada okrenuti izradi zajedničkog gospodarskog programa.

"Izlazimo zajedno na izbore, ne izlazimo u svim jedinicama, nego u nekoliko, ali tako je bilo i kad smo imali suradnju s bivšim vodstvom HDZ-a", rekao je Kosor novinarima, te napomenuo da će suradnja dviju stranaka sada biti više okrenuta reformama, a manje svetonazorskim pitanjima.

HSLS-ovi kandidati u tri jedinice

Kosor je uvjeren da HSLS neće proći lošije nego prije šest mjeseci. U studenom prošle godine izašli su u četiri jednice i imali dva izgledna mjesta za ulazak u Sabor, a koliko će ih biti ovoga puta Kosor nije precizirao. "To će se odlučiti do predaje lista, ali bit će ih više od dvije", rekao je.

Ipak, iz stranke su preko glasnogovornice naknadno poručili kako će "HSLS u suradnji s partnerom, HDZ-om, izaći na izbore u tri jedinice". Radi se o "standardnim" HSLS-ovim jedinicama, Prvoj i Drugoj, a još se razgovara hoće li to biti Treća, odnosno Šesta, rekao je Kosor.

"U principu sve su stranke lokalne, osim HDZ-a i SDP-a, nemojmo raditi iluzije", uzvratio je na pitanje ne postaje li HSLS takvim izlaskom lokalna stranka, jer se ljudima u drugim jedinicama poručuje da se u HSLS-u ne treba angažirati.

Kosor je potvrdio da je HSLS-u iz HDZ-a dostavljen program na kojemu je radila Ivana Maletić, a sada ga stručni odbori stranke obrađuju. Uvjeren je da će u programu biti mjesta za HSLS-ove ideje. "Imali smo pristojnu suradnju s bivšim vodstvom HDZ-a, s novim imamo još bolju jer je puno bliže HSLS-u po svjetonazorskim pogledima", rekao je.

Pobijediti na izborima pa s Mostom formirati većinu

Što se tiče mogućnosti za mjesto HSLS-a u izvršnoj vlasti, Kosor kaže da su o tome razgovarali, ali nisu se dogovorili da će to potpisati. "Plan je pobijediti na izborima, s Mostom formirati većinu, a onda razgovarati o tim i drugim pitanjima", kazao je.

"Znate da HSLS ima svoje kandidate, ali kao što ni prije šest meseci nismo uvjetovali da moramo imati člana Vlade, to ne činimo ni sada", kaže Kosor.

Tvrdi da njegova stranka "ni minute" nije dvojila o suradnji s HDZ-om. Odbili su razgovore s SDP-om koji su im, kaže, nuđeni kad i HSS-u, ali jednostavno nisu htjeli mijenjati strane. "Meni je važno da mogu čistog obraza hodati po cesti, kad bih šest mjeseci bio s HDZ-om, pa šest sa SDP-om, to bi više govorilo o nama", rekao je Kosor. (Hina)

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se