Obavijesti Video Pretražite Navigacija
O životu Ukrajini

Darijo Srna: 'Stadion se može ponovno izgraditi, ali ljudski život se ne može vratiti'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Mjesecima ne igraju kod kuće, u Donjeck ne odlaze, a stadion vrijedan stotine milijuna eura u ovom je trenutku centar za distribuciju humanitarne pomoći.

Proslavljeni hrvatski nogometni kapetan, vatreni Darijo Srna, apelira za mir u Ukrajini. Srna je ujedno i kapetan tamošnjeg najpoznatijeg kluba - Šahtara.

Pročitajte i ovo Ilustracija Raketni udari Velik ruski napad na Ukrajinu, Poljska digla borbene avione: "Glavni cilj neprijatelja su naši ljudi" Slika nije dostupna Srna o igri svog Šahtara: 'Ovo je sramota!'

Stadion čija je izgradnja stajala 425 milijuna eura stoji pust usred Donjecka. Na njemu već gotovo godinu dana ne igra Šahtar kojeg predvodi Darijo Srna koji je Rudarima iz Donjecka vjeran 12 godina. Zajedno sa suigračima i vlasnikom kluba najbogatijim Ukrajincem Rinatom Ahmetovom sudjeluje u humanitarnim akcijama za ljude u ratnom području. Prije tri pol mjeseca i sam je organizirao slanje 20 tona mandarina iz doline Neretve.

'Nije lako biti tako daleko od doma. Nije lako svaki dan otvoriti novine i čitati vijesti o poginulima. Stadion se može ponovno izgraditi, novi hotel se može ponovno izgraditi, kamp, ali ljudski život se ne može vratiti', kaže Srna.

FOTO Prekinuto djetinjstvo: Dječak koji posljednjih 9 mjeseci živi pod zemljom

U listopadu se od siline detonacije srušila staklena stijena sa stadiona. Djevojka koja je prolazila u blizini, na sreću je prošla bez ozljeda. A Donbas arena posljednjih mjeseci je distribucijski centar za humanitarnu pomoć. Donjeck je u rukama proruskih separatista, a vlasnik Šahtara na drugoj je strani - vlasti u Kijevu.

'Predsjednik kluba čini sve za nas čini sve da ne osjećamo rat, ali u srcu i u duši osjećamo sve probleme i igramo za naše navijače', ističe Srna.

Velik dio Šahtarovih navijača na strani je separatista, ali dio još uvijek prati klub koji sada igra tisuću kilometara daleko od kuće.
 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene