Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Navijači velikog srca

Darežlljivi Škoti donirali novce za inkubatore za nedonoščad!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nisu huligani i ne vrijeđaju protivnike. Nisu škrti, već prilično darežljivi, i to što nose nisu suknje, nego kiltovi. Naravno riječ je o Škotima. U našu su metropolu donijeli dobro raspoloženje i razbili poneku predrasudu o sebi kao o narodu.

Slušaju narodnu glazbu, uživaju u dobrom pivu i uglavnom ne nose hlače. 'To nisu suknje. Suknje nose žene, mi nosimo kiltove', kazao je John Daly, predsjednik navijačke udruge Tartan Army.

Pročitajte i ovo Financiranje kampanje Objavljeni izvještaji Financiranje kampanje: Koalicija SDP-a potrošila više od milijun eura, HDZ gotovo polovinu platio donacijama Policija u BiH, ilustracija Incident kod Mostara Navijače Zrinjskog optužili da su pretukli četvoricu bošnjačkih mladića: Udarili im u auto i izgurali ih s ceste

Prva predrasuda je demantirana. Idemo na sljedeću. Da nisu teški na novčaniku, dokazali su doniravši novac za inkubatore za nedonoščad. 'Od 2003. na svakoj utakmici koju Škotska igra u gostima doniramo novac dječjim udrugama u gradu gdje igramo. To činimo jer smo shvatili da imamo tu sreću da možemo putovati svijetom i navijati za svoju momčad, a uvijek ima djece koja nisu toliko sretna', kazao je Daly.

>>
Hrvatski navijači traže nezavisnost za Škotsku

Iako se uz njihovu reprezentaciju posljednjih godina ne vežu značajniji uspjesi, među drugim navijačima su uvijek rado viđeni gosti. Podružnica Tartan Armyja postoji i u Hrvatskoj. 'Nas je, ustvari, najviše privuklo to, ta njihova pozitiva. Kod njih ne postoji loše, kod njih može samo dobro i još bolje', kazao je Dejan Lukež iz Tartan Army Croatia.

Sličan odnos gaje hrvatski i škotski novinari. Igra je bila poštena, ali bez popuštanja. Hrvatska je uvjerljivo slavila. Rezultat je bio 7:2. 'Veoma, veoma slični nama, jako strastveni prema igri i to su danas pokazali, ali izgleda da im fali malo više kvalitete', kazao je Milan Stjelja, sportski novinar Nove TV.

Jedno je sigurno - Škoti su uvijek dobro raspoloženi. I dokaz su da se navija srcem.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene