Obavijesti Video Pretražite Navigacija
SURADNJA HRVATSKE I IRANA

'Za postizanje dogovora potrebno je popiti 300 litara čaja'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Posjet Kolinde Grabar Kitarović Teheranu prati reporter Dnevnika Nove TV Danijel Vrbota.

Hrvatska predsjednica Grabar-Kitarović održala je u Teheranu niz susreta s cjelokupnim iranskim državnim vrhom. Glavni cilj posjeta je otvaranje velikog i bogatog iranskog tržišta. Obje strane pokazale su velik interes za jačanje suradnje.

Pročitajte i ovo Fateh-110 Balistički projekti Razlog za zabrinutost: Dvije zemlje pod sankcijama EU-a i SAD-a produbljuju vojnu suradnju Ilustracija "Za čovječanstvo" Upali u vijesti neprijateljske zemlje: "Nemamo drugog izbora"

Posjet Teheranu prati naš Danijel Vrbota. Može li se zaključiti da su nakon sastanaka prethodnih dana - vrata iranskog tržišta otvorena?


'Koliko su Iranci zainteresirani za gospodarsku suradnju s Hrvatskom bilo je vidljivo cijeli dan.

Bilateralni susret hrvatske predsjednice s domaćinom, iranskim predsjednikom, potrajao je više od sat vremena ili znatno dulje od predviđenog. Također, iranski ministar transporta tražio je još jedan sastanak s predstavnicima Gredelja koji su pred potpisivanjem čak tri vrijedna ugovora.

U organizaciji HGK, u Iran je doputovalo oko 70 predstavnika iz oko 50 tvrtki. S iranske strane, na gospodarskom forumu u srijedu sudjelovalo je preko 150 gospodarstvenika. Ostvareni su brojni kontakti, ali to je tek početak jer, kako su neki iranski gospodarstvenici rekli hrvatskima: za postizanje dogovora potrebno je popiti 300 litara čaja.

Inače, to je piće ovdje veoma popularno i nezaobilazan dio svakog sastanka. Ipak, mislim da se može zaključiti da su nakon sastanaka prethodnih dana vrata iranskog tržišta otvorena. Možemo se nadati da će hrvatski gospodarstvenici ovdje popiti mnogo čaja', izvijestio je Danijel Vrbota iz Irana.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene