Obavijesti Video Pretražite Navigacija
"HVALA SVIMA!"

Mladi Crikveničanin u svega 24 sata prikupio dovoljno za liječenje teške bolesti

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Danijel Romić, 34-godišnjak iz Crikvenice koji je na Facebooku zatražio pomoć za nabavu lijeka Nexavar, u samo jednom danu prikupio je dovoljno tableta i novca za tromjesečnu terapiju.

"Hvala lijepa svima koji su mi donirali tablete ili uplatili novac. Prikupljeno je dovoljno za tri mjeseca terapije", rekao nam je Danijel Romić, 34-godišnjak iz Crikvenice čiji je apel za pomoć mobilizirao cijelu Hrvatsku. 

Pročitajte i ovo Provjereno: djevojka Barbara - 1 Ministar udario kontru "Ne mogu, ne mogu, teško mi je": Teška bolest potpuno im je promijenila život, a država ih je stavila pred nemoguć izbor Operacija, ilustracija Spasili djevojku Liječnici u susjedstvu ostali u šoku: ''Takvo nešto još nismo vidjeli"

Danijel je apel odaslao u srijedu putem Facebooka, no on se ubrzo našao u svim medijima. Do večeri toga dana na Danijelov račun sjelo je oko 55 tisuća kuna, a pristiglo mu je i nešto tableta Nexavara, lijeka kojim se pokušava boriti protiv GIST-a, raka želuca.

"Račun je još uvijek otvoren, ali ne bih želio da se uplate i dalje gomilaju, pa molim sve koji su namjeravali da novac više ne uplaćuju. Osim toga, jedna farmaceutska tvrtka, koja me zamolila da im ne spominjem ime, donirala mi je jednu kutiju lijeka tako da zaista imam dovoljno za ta prva tri mjeseca terapije", kaže Danijel. 

Nakon prva tri mjeseca moći će se utvrditi pomaže li mu ovaj lijek koji u Hrvatskoj, za razliku od Amerike, nije registriran za liječenje GIST-a.

Danijel još uvijek nema recept za lijek, ali kaže da mu ga je njegov onkolog obećao napisati čim se vrati s godišnjeg odmora. Dotad će trošiti tablete koje su mu poslali dobri ljudi i one iz donacije farmaceutske tvrtke.

Njegov vapaj za pomoć na Facebooku je podijeljen gotovo šest tisuća puta u svega 24 sata. 

Zbog čega je Danijel odlučio zatražiti pomoć putem društvenih mreža i što o svemu kažu u KBC Rijeka, možete pročitati OVDJE.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene