Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Daniel Srb

'Pupovac sramotnim provokacijama optužio nevinog čovjeka'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik HSP-a Daniel Srb ustvrdio je u petak da je SDSS-ovac Milorad Pupovac u Saboru, gdje je novinarima podijelio selotejpe aludirajući na Branimira Glavaša, nepravomoćno osuđenog za ratni zločin nad srpskim civilima u Osijeku 1991. u slučajevima "selotejp" i "garaža", optužio nevinog čovjeka, koristeći se sramotnim provokacijama.

"Izveo je danas Pupovac svoj performans u Hrvatskom saboru i optužio nevinog čovjeka za nešto što je i Ustavni sud RH rekao da je neosnovano i da je postupak proveden na nezakonit način. Saborski zastupnik Milorad Pupovac bi trebao znati da se nepravomoćne presude ne komentiraju i da je hrvatski pravni sustav utemeljen na presumciji nevinosti", naveo je Srb u priopćenju.

Pročitajte i ovo Kampanja presica SDSS-a Pupovac odgovorio zašto je glasao za Turudića Milorad Pupovac Razgovori Veliki Pupovčev manevar? SDSS ima novi plan za izbore, uskoro pada odluka

Podsjetio je da je Međunarodni sud pravde u Hagu prije par dana ustvrdio da su u velikosrpskoj agresiji na Hrvatsku utvrđeni neki elementi genocida te da je iza jugočetničkih hordi ostala spaljena zemlja i mnogobrojni mučeni, silovani i masakrirani hrvatski vojnici i civili. Za zločine "tih hordi", naglašavaju, do sada nitko nije odgovarao, dok se za grobove mnogih pobijenih nesrba ni danas ne zna.

FOTO Sabor: Glavaš nazdravljao povratku, Pupovac podijelio - selotejp

Srb je pozvao Pupovca da, zajedno sa ostalim zastupnicima srpske nacionalne manjine, uputi iskreni javni poziv svim svojim sunarodnjacima da pomognu, prije svega pronaći nestale, a nakon toga i locirati i identificirati sve počinitelje ratnih zločina koji su "svoj krvaviti trag ostavili od Borova Sela, Vukovara, Voćina, Petrinje, Saborskog, Škabrnje do Dubovnika".

"Bit će to najbolji doprinos Milorada Pupovca normalizaciji odnosa, jer se samo na istini mogu graditi zdravi odnosi. Tek kad svaka žrtva nađe svoj mir i dobije nadgrobni humak, a jugozločinci budu kažnjeni, može krenuti proces normalizacije. Znamo da je ovo izborna godina i da Milorad Pupovac mora radikalizirati političku situaciju, ali ovog puta mu neće pomoći ni provokacije u Hrvatskom saboru koji je danas iskoristio na jedan sramotan način", poručio je Srb iz HSP-a. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene