Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Stiglo mnoštvo ljudi

Komemoracija generalu Praljku pratila se i ispred dvorane Lisinski

Gužva za upisivanje u knjigu žalosti za Slobodana Praljka (Foto: Dnevnik.hr)
Gužva za upisivanje u knjigu žalosti za Slobodana Praljka (Foto: Dnevnik.hr) DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Gužva za upisivanje u knjigu žalosti za Slobodana Praljka (Foto: Dnevnik.hr) Gužva za upisivanje u knjigu žalosti za Slobodana Praljka (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr Gužva za upisivanje u knjigu žalosti za Slobodana Praljka (Foto: Dnevnik.hr) Gužva za upisivanje u knjigu žalosti za Slobodana Praljka (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr Građani ispred dvorane koji nisu uspjeli ući na komemoraciju za Praljka (Foto: Dnevnik.hr) Građani ispred dvorane koji nisu uspjeli ući na komemoraciju za Praljka (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr Građani pristižu na komemoraciju za Slobodana Praljka (Foto: Dnevnik.hr) Građani pristižu na komemoraciju za Slobodana Praljka (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr +1 Građani pristižu na komemoraciju za Slobodana Praljka (Foto: Dnevnik.hr) Galerija 1/6 >>
Uoči komemoracije za Slobodana Praljka, koja se u podne održala u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog, građani su pristizali organiziranim prijevozom. Zbog komemoracije i mise u crkvi Sveta Mati Slobode na Jarunu, u Zagrebu je na snazi posebna regulacija prometa od 9:30 do 17 sati.

Komemoracija za generala Slobodana Praljka završila je u 12:50 sati. Donosimo kronologiju događanja izvan dvorane u kojoj se komemoracija održala.

Pročitajte i ovo Zagrebački Jarun Na Dan planeta Zemlje Na Jarun se više ne može automobilom: Dopuštenje imaju samo ove kategorije građana Regulacija prometa, slika 1 STRPLJEN, SPAŠEN U subotu počinje posebna regulacija prometa u Zagrebu: Pogledajte detaljne upute

12:08 Počela je komemoracija za Slobodana Praljka. Ispred Koncertne dvorane Vatroslava Lisinskog trenutno je pedesetak ljudi. U holu dvorane znatno je više ljudi koji još uvijek čekaju da se upišu u knjige žalosti. 

11:54 Pred dvoranom je ostalo svega dvadesetak ljudi, ostali se, koji još nisu ušli u samu dvoranu gdje uskoro počinje komemoracija, još uvijek upisuju u knjige žalosti.

11:30 Ispred Koncertne dvorane Vatroslava Lisinskog u ponedjeljak od oko 10 sati pristižu autobusi s prijateljima, suborcima i kolegama generala Slobodana Praljka koji se žele s njim oprostiti na komemoraciji koju organizira Hrvatski generalski zbor.

Na istočno parkiralište Zagrebačkog velesajma iz minute u minutu pristižu autobusi s hrvatskim te bosanskohercegovačkim registarskim oznakama odakle će ZET-ovim autobusima biti prevezeni do Lisinskog u kojem u podne započinje službena komemoracija.

Tako su do sada na parkiralište pristigli autobusi iz Šibenika, Splita, Imotskog, Tomislavgrada... Dio građana došao je pješice te se okuplja ispred Lisinskog u čijem je predvorju u tijeku upisivanje u knjigu žalosti za generala Praljka.

Gužva za upisivanje u knjigu žalosti za Slobodana Praljka (Foto: Dnevnik.hr) Građani pristižu na komemoraciju za Slobodana Praljka (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr

Na trgu Stjepana Radića na snazi je posebna regulacija prometa te je promet dopušten samo ZET-ovim autobusima.

9:50 Građani su nešto prije 10 sati počeli pristizati u dvoranu Lisinski u čijem su predvorju postavljene tri knjige žalosti.

Na komemoraciju pristižu autobusi iz raznih dijelova Hrvatske, a s obzirom na to da organizatori očekuju veliki broj posjetitelja, u predvorju je postavljen i videozid.

Posebna prometna regulacija

Zagrebačka policija izvijestila je o posebnoj regulaciji prometa koja će biti na snazi u ponedjeljak od 9:30 do 17 sati zbog komemoracije Slobodanu Praljku.

Zbog posebnih mjera sigurnosti i organizacije prijevoza svih sudionika događaja uspostavit će se posebna regulacija prometa, i to:

- od 9:30 do 14 sati za sav promet, osim za bus ZET-a, zatvara se istočni i zapadni kolnik Trga Stjepana Radića od Ulice grada Vukovara do Paromlinske,

- od 6 do 14 sati zabranjuje se zaustavljanje i parkiranje za sva vozila na parkiralištu na Trgu Stjepana Radića s istočne strane zgrade Gradskog poglavarstva Grada Zagreba,

- od 9:30 do 14.30 sati zauzima se šljunčano parkiralište s istočne strane Zagrebačkog velesajma radi parkiranja većeg broja autobusa,

- od 6 do 17 sati zabranjuje se zaustavljanje i parkiranje za sva vozila na parkiralištu u Ulici don Petra Šimića s južne strane crkve Sveta Mati Slobode,

- od 14 do 17 sati zauzima se desna prometna traka južnog kolnika Horvaćanske ceste od Ulice Hinka Wurtha do Ulice Hrgovići radi parkiranja većeg broja autobusa.

Policija moli sve sudionike komemoracije koji dolaze organiziranim prijevozom autobusima ili pojedinačno vlastitim prijevozom, da za parkiranje vozila koriste šljunčano parkiralište s istočne strane Zagrebačkog velesajma kod raskrižja Avenije Većeslava Holjevca i Antallove ulice u Zagrebu. Svi će s te lokacije autobusima ZET-a biti prevezeni do KD Vatroslav Lisinski od 9:30 do 11:30 sati u odlasku na komemoraciju, a u povratku do svojih vozila, od 13 do 14:30 sati po završetku komemoracije.

Mole se svi građani i sudionici u prometu da poštuju postavljenu prometnu signalizaciju i upute policijskih službenika i pripadnika redarske službe na osiguranju navedenih događanja.

Komemoraciju organizira Hrvatski generalski zbor te je predviđeno da će ona u KD Vatroslava Lisinskog trajati oko pedeset minuta, prilikom čega će govoriti prijatelji generala Praljka. U ponedjeljak će se također održati i misa zadušnica u crkvi Sveta Mati Slobode na Jarunu u 15 sati.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene