Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Najmirniji prosvjed do sada

Prosvjednička povorka opet satima marširala gradom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Višesatna 'šetnja' po gradu Zagrebu bila je najmirniji prosvjed do sada.

'Tijekom prosvjeda nije bilo intervencija ili privedenih, a prema našim procjenama okupilo se oko 2.500 građana', rekla je glasnogovornica zagrebačke policije Jelena Bikić.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Žele da Vlada odstupi Tisuće prosvjednika obišlo uži centar Zagreba, promet u potpunosti stao Slika nije dostupna Svaki drugi dan dok Vlada ne ode Pernar: Ne znam kuda će prosvjednici ići, ali nasilja neće biti

20.58.- Prosvjednici se se ipak odlučili razići na Trgu bana Jelačića, no najavili su novi prosvjed za utorak u 18 sati.

20.50- Kolona je stigla na Trg bana Jelačića nakon što je napravljen krug po cijelome gradu.

 20.46- Prosvjednici su u Ilici.

20.35- Zastali su ispred zgrade HGK vičući 'Nadane lopove!'. Misle na predsjednika Hrvatske gospodarske komore Nadana Vidoševića. Nastavljaju prema centru!

20.17- Na putu prema centru prosvjednici su zastali ispred zgrade MUP-a u Savskoj ulici i zatražili ostavku ministra Karamarka. 'Svi smo mi Ivan Mamić', viču. Misle na 19-godišnjeg mladića kojeg je prije nekoliko dana na Jarunu brutalno ubio policajac.

20.05- Prosvjednici su zablokitrali obje prometne trake Savske ulice i idu prema centru.

19.39- Prosvjednici su stigli pred sjeverni ulaz zgrade javne televizije gdje ih je dočekala policija. Organizatori prosvjeda upozorili su sudionike da ne preskaču ogradu. 'Ne damo vam pretplatu!' i 'Hoćemo istinu!', viču.

19.24- Prolazeći pokraj zgrade Plive prosvjednici uzvikuju 'Vratite nam Plivu!', dok su Hrvatskim vodama poručili 'Čuvajte nam vode!'.  Zaputili su se prema zgradi javne televizije.

19.11- Kolona je skrenula u Vukovarsku ulicu u smjeru zapada i Savske ulice blokiravši obje prometne trake čime se prekinuo promet.  Pozivaju građane da im se pridruže i uzvikuju 'Vukovar!'.

19.02- Prolazeći pokraj zgrade Ine prosvjednici su u prolazu vikali 'Vratite nam Inu!' da bi došavši do zgrade sindikata složno vikali 'Hoćemo posao' i 'Kara Marko Jadranku!'. Nastavljaju dalje preko Autobusnog kolodvora Držićevom ulicom.

18.47- Kolona kreće prema zgradi Saveza samostalnih sindikata Hrvatske u Šubićevoj ulici.

18.38- Jedan od prosvjednika je i šaman Luka Hodak, bivši načelnik Saborskog koji u koloni udara po bubnjevima.

18.28- Prosvjednici napuštaju Babonićevu i odlaze dalje poručujući Hebrangu 'Vidmo se opet!'. Na kombije policije prosvjednici su stavljali maslinove gramčice

18.08- Prosvjednici su stigli ispred zgrade Andrije Hebranga u Babonićevoj ulici na čijem ulazu stoji skupina policajaca. 'Andrija lopove i lažove' , 'Remetinec!' te 'Javi se', ori se iz grla prosvjednika.

18.06- Cijelo vrijeme prosvjednici rukama prekrivajući usta se glasaju poput Indijanaca i pozivaju građane da izađu iz svojih kuća i pridruže im se.

17.53- 'Idemo na Hebranga', uzvikuju dok se kreću prema stanu istaknutog HDZ-ovca.

17.46 - Kolona kreće prema stanu Jadranke Kosor na Ravnicama. Cijelo vrijeme prosvjednici 'šetaju' policiju, odnosno iznenadno promjene smjer na što policija mora mijenjati organizaciju nadzora.

17.37-  Kolona se kreće Zvonimirovom ulicom i prosvjednici pjevaju domoljubne pjesme kao što je 'Oj hrvatska mati'

17.30- 'Prosvjednici su stigli ispred odaja HDZ-a gdje uzvikuju 'Karamarko ostavka!', 'Karamarko mafija' i skandiraju 'Jaco odlazi'. Ispred zgrade se nisu zadržavali već nastavljaju dalje uz povike 'Čuvate mafiju!'.

17.24- Povorka je zastala ispred zgrade Hrvatske narodne banke i uzvikuje 'Lopovi, lopovi!' i 'Vratite nam novce!'

17.18- 'Svi na ulice', 'Hrvatska se budi' i 'Samo nas je tisuću' viču prosvjednici dok Jurišićevom ulicom idu do Trga žrtava fašizma gdje je sjedište HDZ-a.

17.10- Broj prosvjednika je narastao na nekoliko tisuća.

17.04- Između zasad već uobičajenih transparenata koji pozivaju protiv ulaska u Europsku uniju, u oko upada i 'Ne tražimo čuda, samo vladu koja ima viziju i muda!', te 'Čobanice Jaca'.

17.00-  Prosvjednici su došli do Kamenitiih vrata gdje su ih dočekale barikade i trostruki policijski kordon od kojih su bili udaljeni dvadesetak metara. Nakon kratkog zadržavanja prosvjednici su se povukli uzvikujući 'Idemo na HDZ' i 'Jaco odlazi!'

16.50- Prosvjednici su u koloni krenuli prema Markovu trgu.

16.45-  'Ja sam Pokrovac i ne mogu me kupiti za novac. Ne moramo mi doći na Markov trg, ali možemo blokirati sve pristupe tamo', kazao je predsjednik sindikata hrvatskih seljaka Tomislav Pokrovac. Traži od Vlade točan datum izbora, ili slijede još veći prosvjedi.

16.41- 'Svi na ulice!', izvikuje mnoštvo dok nepoznati govornik, vjerojatni samouki pjesnik, u rimi opisuje lošu situaciju u državi. Broj prosvjednika narastao je na nekoliko stotina.

16.33.- Jedan od vođa udruge 'Stop progonu branitelja' dr. Natko Kovačević pozvao je na lustraciju.

16.25. - 'Hoćemo promjene', uzvikuju prosvjednici, no govornik koji se nije predstavio poručio je kako im ne trebaju promjene koje će na kraju dovesti do iste situacije, već da im treba transformacija.

16.20.- Na prosvjedu se nalazi Tomislav Pokrovac, predsjednik Sindikata hrvatskih seljaka i Pero Kovačević koji je zbog sudjelovanja na prosvjedu u petak suspendiran iz stranke HSP dr. Ante Starčević na 90 dana.

16.10.- Vođa prosvjeda Ivan Pernar upitao je prosvjednike je li žele da ih on i dalje vodi što su okupljeni pozdravili s pljeskom i povicima odobravanja. Pernar ostaje vođa. 'Ne želim voditi prosvjed da nemam svoju volju, ova vlada neće otići na miran način. Nikad vas neću ostaviti za razliku od političke elite', kazao je Pernar.

16.00- Stotinjak prosvjednika okupilo se na zagrebačkom Cvjetnom trgu. Atmosfera na trgu je opuštena i prosvjedi su zasad praćeni gitarom i pjevanjem jednog od prosvjednika.

>> U Splitu zapalili sliku Sanadera, u Osijeku umalo pretukli Pernara

>> Glasnogovornica: Policajac vam nije trebao zabraniti snimanje prosvjeda

>> Policija zabranila snimanje našoj ekipi, privedeno sedam prosvjednika


Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene